Beetje buiig, later meer zon

Regio – Vandaag en morgen kunnen nog een paar buien ontstaan, maar vanaf zondag is het droog en wordt het warmer.

Vandaag, vrijdag, lossen de mistbanken in de eerste uren van de ochtend op. In het binnenland schijnt de zon en ontstaan later in de ochtend stapelwolken. In het westen en noordwesten komen wolkenvelden voor en schijnt af en toe de zon. Dat verandert vanmiddag en vanavond niet veel. De wind is matig, maar het kwik zakt waarschijnlijk niet onder de 10 graden.

Zaterdag zijn er vrij veel stapelwolken met tussendoor wat zon. Vooral midden op de dag kan de zon langere tijd verdwijnen. In het midden en vooral het noorden van het land komen enkele lichte buien voor. Het zuiden maakt goede kans op een droge dag.

Zondag een beter weerbeeld met een wisseling van zon en stapelwolken en het blijft droog. De zon laat zich iets vaker zien dan op zaterdag en het wordt ook iets warmer. In de kustgebieden wordt het 20-21 graden en in het binnenland kan het 22 tot lokaal 23 graden worden.

Na het weekend houdt het droge weer nog een paar dagen aan. In de eerste helft van de week wordt het warmer en ook wat zonniger. Dinsdag kan de temperatuur naar 24-26 graden stijgen.

Bron: weeronline