Bedreiging in Nieuwkoop

Nieuwkoop – Een 35-jarige Nieuwkoper sprak dinsdag 30 april om 20:15 uur op de Dorpsstraat te Nieuwkoop drie jongens van ongeveer 15 jaar aan toen zij op een terrein brand probeerden te stichten aan een container.

De jongens bedreigden hierop de man en lieten daarbij daadwerkelijk een mes zien. De man ging er direct vandoor en liet van schrik zijn fiets achter. De fiets heeft hij later opgehaald.
Agenten hebben na de melding een zoekactie in de omgeving verricht, maar troffen de jongens niet meer aan. Het gaat om twee jongens met een Aziatisch uiterlijk en een met negroïde uiterlijk. De jongen met het negroïde uiterlijk heeft kort opgeschoren kroeshaar.
De politie zoekt getuigen van de bedreiging. Of mogelijk zijn er mensen die de jongens, na de bedreiging, hebben zien staan bij de fiets van de man of zijn de drie jongens de afgelopen dagen in dezelfde omgeving opgevallen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neemt dan contact op via 0900 8844. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.