Bazen dragen steentje bij aan verkeersveiligheid

Nieuwveen – De ANWB wil het verkeer veiliger maken door fietsers eraan te herinneren hun licht aan te zetten. Daar werken de Bazen van de Bende graag aan mee.

Goed verlicht zijn is van levensbelang. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers. Nog veel te vaak gaan fietsers niet goed verlicht door het verkeer en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. De kans op een aanrijding neemt met 20 procent af bij juiste fietsverlichting. Reden voor de ANWB om de fietsverlichtingsactie op te zetten. Zij riepen vrijwilligers op om een sjabloon en krijtspray aan te vragen en in hun omgeving de tag ‘zet je licht aan’ aan te brengen op drukke punten en fietspaden.

De Bazen, de oudste leden van de Bende, hebben één keer in de twee weken een bende-avond. Speciaal voor de fietsverlichtingsactie spraken zij in de herfstvakantie een keertje extra af en gingen ze op pad met krijtspray en sjablonen, om Nieuwveen een beetje veiliger te maken.

De uitwisbare krijtspray is ongeveer 2 weken zichtbaar en verdwijnt daarna. Nog niet alle belangrijke punten in Nieuwveen zijn voorzien van de tag ‘zet je licht aan’, dus de actie wordt nog vervolgd zodra de nieuwe krijtspray binnen is.

Meer info: www.de-bende.nl

https://www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/fietsverlichtingsactie