Basketbal en voetbal bij De Kale Kenners

Op vrijdag 1 maart werd voor de gelegenheid de programmering omgegooid. Dat had alles te maken met de beschikbaarheid van de gasten. Het eerste uur was daarom dit keer gereserveerd voor een andere sport dan voetbal. Dit kwam uitgebreid aan bod in het tweede uur…

Zowel De Kale Kenners als de luisteraars hingen aan de lippen van Wim Overbeeke, voorzitter en tevens trainer bij het Nieuwkoopse Novo Stars, de basketbalvereniging binnen onze gemeente. Een kleine club, maar wel eentje met een waarneembare groei. Ieder jeudteam binnen de club heeft een aantal trainers voor de groep staan, een ongekende luxe. Qua structuur ziet het er prima uit.

Als speler heeft Overbeeke een behoorlijke staat van dienst. Voor zijn werk in met name Burundi en Benin voor de Verenigde Naties bracht hij de Afrikanen wat vaardigheden bij en was dit tevens zijn eerste kennismaking met het trainersvak. Hij wist daar de ongenaakbare legerploeg van het kampioenschap te beroven. Mooie anekdotes volgden. Volgend jaar bestaat de vereniging 50 jaar en de voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang…

Het tweede uur was ingeruimd voor de huidige hoofdtrainer van Nicolaas Boys, Dijar Kasim. Met hem spraken we onder meer over het eerste half jaar dat de groen-zwarten hebben gespeeld in 3Q1, eigenlijk de eerste competitie in dit seizoen. De Nieuwveners wisten zich te plaatsen voor de derde klasse hoog waardoor zij met twaalf ploegen gaan spelen voor promotie richting tweede klasse. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks en de nummers drie, vier en vijf in de eindstand kunnen zich nog voor de nacompetitie plaatsen. De numners 11 en 12 spelen nacompetitie voor handhaving in de derde klasse tegen de nummers drie, vier en vijf van de derde klasse laag. Kasim is nog in gesprek voor verlenging van zijn dienstverband met het bestuur, maar hierover is nog geen uitsluitsel. Als de kracht van zijn team noemde hij de werklust en dingen voor elkaar over hebben. Verdedigend is het dit jaar goed op orde, maar aanvallend ziet Kasim zeker ruimte voor verbetering. Daar werkt de ploeg keihard aan met zijn allen. Ook werd Kasim zijn visie gevraagd hoe hij aankijkt tegen het gecombineerde weekendvoetbal. De tevens bij AZ werkzame coach wist te melden dat de zaterdag is gereserveerd voor de Alkmaarders, maar verder liet hij hierover weinig los. Nu is het tweede gedeelte van het seizoen begonnen en volgen er nog tien wedstrijden om de gestelde doelen zien te bereiken. Dat zal nog een flink karwei gaan worden in zijn ogen….

Over vier weken zijn De Kale Kenners pas weer terug, omdat de mannen over twee weken betrokken zijn bij de organisatie en uitvoering van de Sportverkiezingen van de gemeente Nieuwkoop. Op 29 maart zijn de mannen er weer. Wie dan de gasten zijn hoort u vanaf 19.00 uur op RTV Hollands Midden via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is alles ook te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl Graag tot dan!

Meer over: ,