Arjan van der Laan in technische commissie Nieuwkoop

Nieuwkoop – Arjan van der Laan gaat een rol vervullen in de technische jeugdcommissie van SV Nieuwkoop. De voormalige bondscoach van de Oranje dames ondersteunt de commissie om het technische beleid verder te ontwikkelen.

Arjan van der Laan begon zijn voetbalcarrière bij SV Nieuwkoop. Hij viel al snel op in de jeugd en debuteerde in het 1e. Op zijn twintigste is hij naar ARC vetrokken. Daar speelde Arjan succesvol een paar jaar in het 1e elftal.

Op 22-jarige leeftijd verkaste Arjan naar het betaald voetbal. Sparta Rotterdam nam hem over van ARC. Voor de ploeg uit de havenstad speelde hij maar liefst 213 wedstrijden en hij scoorde 54 doelpunten.

Vanwege zijn opvallende prestaties dwong hij een transfer af naar FC Twente. In 2001 veroverde hij met de Tukkers de KNVB-beker. Zijn loopbaan als voetballer sloot Arjan af bij ADO Den Haag. Met die ploeg behaalde hij het kampioenschap in de 1e divisie. Later speelde hij nog bij FC Dordrecht. 

Arjan bleef altijd een echte Spartaan. Daar begon ook zijn carrière als trainer. Hij was tweemaal interim hoofdtrainer bij het 1e van Sparta en was daar ook jeugdtrainer. Na een periode bij FC Utrecht en FC Lisse volgde zijn aanstelling als bondscoach van de nationale damesploeg. Hij was daar hoofdcoach tot december 2016.

SV Nieuwkoop is trots en blij dat Arjan de club helpt bij de ontwikkeling van het technisch beleid van de jeugd. De vereniging kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.