Amigurumi’s in ‘De Biblitoheek’ Ter Aar

Ter Aar – Tot ongeveer eind februari wordt de vitrine in de Ter Aarse bibliotheek bevolkt door Amigurumi’s. Zij zijn gecreëerd door Jolanda Quak uit Alphen aan den Rijn.

Zij zegt hierover: ‘Ik ben met het haken van beestjes begonnen, toen ik 15 jaar was. Wegens tijdgebrek  ben ik er mee gestopt, maar sinds twee en een half jaar heb ik deze hobby weer opgepakt. Ik ben begonnen met Amigurumi’s, knuffels en Barbiekleertjes. ‘Amigurumi’ is de Japanse kunst van het breien of haken van kleine knuffelbeesten. Het garen wat ik meestal gebruik is van katoen, het werkt prettig en geeft een mooi resultaat. Als er een nieuw tijdschrift of haakboek wordt uitgegeven met leuke patronen erin, koop ik die. Ik heb er al heel wat in mijn bezit.
Het katoengaren, in vele kleuren, heb ik overzichtelijk opgeslagen in diverse boxen. Ik kan een wolwinkel bijna niet verlaten zonder een bolletje garen te kopen. Het voordeel van de vele kleuren is, wanneer ik iets onverwachts wil maken, dat ik deze uit mijn voorraad halen kan en er niet op uit hoef. Het is een echte hobby voor me en zeker niet de bedoeling om patronen te maken op bestelling”. In een groot gedeelte van de bibliotheek exposeert de Nieuwkoopse kunstschilder Leo Klink tot 13 februari zijn werkstukken.