Altior wint van DOSR

Langeraar – De voetbalwedstrijd Altior – DOSR, in de KNVB 2e Klasse C Zondagvoetbal is 25 november geëindigd met een 3-2 overwinning voor de thuisclub.

Een verslag vanuit Langeraar:

De vele toeschouwers die op deze gure en grijze zondagmiddag de kou hadden getrotseerd om de eindelijk weer op het programma staande “Derby der Lage Landen” Altior – DOSR  bij te wonen hebben een enerverende voetbalmiddag beleefd. Van goed voetbal was in grote fases geen sprake, maar spanning en sensatie waren tot aan het laatste fluitsignaal in hoge mate aanwezig.
Na een voorzichtig begin waarin de ploegen elkaar aanvankelijk voorzichtig aftastten was het Altior dat al in de 11e minuut de score opende. Op de rechtervleugel kwam de bal terecht bij Marco Pellegrom die na een goede actie de bal diagonaal in de verre hoek van het doel schoot: 1-0! Drie minuten daarna loste Ed van der Weijden een prachtig schot dat bekwaam door DOSR-keeper Mike van der Poel werd gepareerd. DOSR werd sterker een kreeg haar eerste grote kans na 20 minuten spelen. Het schot verdween naast het Altiordoel. Danny Pieterse moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Mike Otto. Maar dan de 33e minuut: DOSR-spits Job Mooren werd aangespeeld in het strafschopgebied van Altior. Hij draaide weg maar werd daarbij aangetikt door Anton den Haan. “Strafschop” oordeelde scheidsrechter H. Hamer uit Rotterdam. Die werd benut door Nino Wesselman: 1-1. Met deze stand brak ook de rust aan.
DOSR bleef na rust in eerste instantie ook de bovenliggende partij en combineerde wat zorgvuldiger dan Altior, dat nogal eens snel koos voor de lange bal. In de 53e minuut verdween de bal uit een vrije schop voor DOSR net naast het Altiordoel. En een minuut later kreeg Altior een forse aderlating te verwerken: aanvoerder Anton den Haan moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Jimmy Egberts. Thys Noordsij ging nu laatste man spelen.
Na ruim een uur spelen een prachtige aanval van DOSR. Damian Hoogenboom kreeg van de Altior-verdediging teveel ruimte en produceerde een strakke voorzet die door Job Hoogervorst onhoudbaar voor keeper Jeroen Sassen werd afgerond: 1-2.
Zonder Anton stond Altior nu welhaast voor een onmogelijke opgave en het Langeraarse publiek zag het in deze fase somber in. Altior bleef echter verdere tegendoelpunten bespaard, rechtte de rug en ging opportunistisch spelen met nu wel de nodige druk naar voren. De inmiddels voor Daan Vonk ingevallen Rick Keijzer – waarmee Altior haar derde en laatste wissel had verbruikt- gaf in de 83e minuut bij een snelle Altior-aanval de bal aan Tom van der Weijden. Draaien, kappen en toen een schot: 2-2, onder groot gejuich vanaf de Altior-tribune. Met deze stand leek de wedstrijd afgesloten te worden, maar het sierde de ploegen dat zij allebei voor de volle winst bleven gaan. Door de vele blessures en het daardoor ontstane oponthoud werd een lange blessuretijd bijgetrokken. En wat niemand meer voor mogelijk gehouden had gebeurde dan toch: ver in blessuretijd lanceerde Sven van Vliet Jimmy Egberts die de bal naar Mike Otto speelde. De fysiek zeer sterke Mike draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de 3-2 binnen! DOSR protesteerde omdat Mike een overtreding zou hebben gemaakt, maar de scheidsrechter oordeelde dat de DOSR-verdediger gewoon te laat was en daarom een overtreding claimde. Overigens had datzelfde DOSR niets te klagen omdat spits Job Mooren van geluk mocht spreken dat hij na een aantal zeer forse overtredingen, waaronder een op keeper Jeroen Sassen, nog op het veld mocht blijven staan. DOSR baalde, Altior kreeg eigenlijk iets teveel, maar er was geen Altior-supporter die daarom maalde.Zeker niet omdat nu het al bijna donker en nog steeds gemeen koud was de kantine kon worden opgezocht waar de discotheek begon aan de “Super Sunday”. En heel veel gasten uit Roelofarendsveen kozen voor “de laatste bus” en bleven gezellig nog even hangen………
Zondag 2 december speelt Altior om 14.00 u uit tegen ROAC in Rijpwetering