Altior wint slotduel

Langeraar – Voor kampioen Altior stond er deze middag, behalve prestige, niets meer op het spel. Voor tegenstander Van Nispen des te meer: om rechtstreekse degradatie te ontlopen moest onze tegenstander minimaal gelijkspelen om Bernardus -als die ploeg zou winnen- op doelsaldo voor te blijven.

Andere belangen: Altior-spits Marco Pellegrom wilde topscorer van deze klasse (en liefst van het hele district West II) worden. Scheidsrechter dhr. H. Mank floot zijn allerlaatste officiële wedstrijd voor de KNVB. Aanvoerder Anton den Haan bleef om zijn gekwetste enkel te sparen uit voorzorg op de bank. Nadat de pupil van de week het goede voorbeeld had gegeven door te scoren was de wedstrijd nog geen twee minuten oud voordat -wie anders dan- Marco Pellegrom de bal na een mooie Altior aanval over rechts waarbij de Van Nispen verdediging niet goed oplette ook al in het net had geschoten:1-0.

Het was Marco’s 200e officiële doelpunt!  Het spel golfde vervolgens op en neer tot na 23 minuten er een prachtige Altior-aanval kwam, een dieptepass werd gegeven op Ed v.d. Weijden die vanaf de achterlijn een voorzet gaf op Marco. Die legde de bal panklaar voor Jimmy Egberts die vanaf 5 meter voor het doel keihard uithaalde….tegen de keeper! Dan na een klein half uur spelen: Ed wordt weer eens de diepte ingestuurd , passeert in z’n eentje de hele verdediging en ook de keeper met een geplaatst schot in de verre hoek: 2-0.

Twee minuten later was de spanning weer helemaal terug: Een vrije trap van Van Nispen. De bal kwam hoog in het strafschopgebied en Jeffrey van der Geest (Van Nispen) kopt de bal over keeper Jeroen Sassen heen in de verre hoek: 2-1. En omdat Altior vlak voor rust nog een mooie kans miste brak de rust aan met die 2-1 stand. Bij Bernardus-RKDES stond het inmiddels 0-1.

Altior begon wel slap aan de tweede helft. Want na balverlies op het middenveld volgde een snelle aanval door van Nispen die alweer door hun spits Jeffrey van der Geest doeltreffend werd afgerond: 2-2. Bij deze stand was Van Nispen veilig. En kon Altior dus weer opnieuw beginnen. De spanning liep vooral bij de tegenstander hoog op  en de wedstrijd werd onvriendelijker. Veel overtredingen en opstootjes volgden in deze fase. De trainer van Van Nispen die al eerder gewaarschuwd was om zich te gedragen werd uit het veld gestuurd. En Marco en z’n tegenstander raakten verzeild in een opstootje waarbij beiden de gele kaart voorgeschoteld kregen.

Na ruim een uur spelen krijgt Altior een vrije trap. Ed van der Weijden neemt hem, Daan Vonk leidt de keeper af en de  prima spelende verdediger Davey Smits kopt vanaf de strafschopstip de bal geplaatst in de verre bovenhoek: 3-2. Inmiddels was Bernardus tegen RKDES op 1-1 gekomen dus de spanning gierde bij Van Nispen door de keel. Als Bernardus zou winnen was Van Nispen gedegradeerd! De laatste 20 minuten verliepen rommelig met veel overtredingen en balverlies. Na nog drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter Mank zijn laatste wedstrijd af: 3-2 winst voor Altior.

Bron: Altior