Altior wint jeugdvoetbaltoernooi 2018

Nieuwkoop – Het toernooi voor alle jeugdvoetbalteams in de gemeente Nieuwkoop, is tijdens het Paasweekend gehouden. Het Langeraarse Altior is winnaar geworden.

De winnaars na afloop met hun bokaal

Vorig jaar werd het gemeente-toernooi voor het eerst georganiseerd, ter ere van het 10-jarig bestaan van de gemeente Nieuwkoop. Maar liefst zeven voetbalverenigingen in de gemeente Nieuwkoop: Nicolaas Boys, TAVV, Nieuwkoop, Zevenhoven, Altior, Sportief en NSV’46 stuurden ook dit jaar hun hun jeugdige spelers het veld op om deel te nemen aan het jeugdvoetbaltoernooi van de gemeente. Er was een jeugdtoernooi voor elke leeftijdscategorie.
De vraag was: welke club heeft op dit moment de beste jeugdteams?
Er werd op zaterdag 31 maart en maandag 2 april gespeeld. In het Paasweekend deden er in totaal 1330 kinderen aan mee en werden er 750 medailles en 100 bekers uitgereikt. Vele vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen, door te fluiten, te begeleiden, limonade te schenken of een (extra) kantinedienst te draaien.
Om een volledig toernooi te kunnen draaien, werden er bij sommige toernooien clubs van buiten de gemeente Nieuwkoop uitgenodigd om mee te doen. In andere gevallen werd het toernooi met een bestaand toernooi gecombineerd, zoals het John van Capel-toernooi bij NSV’46 en het Jens Toornstra-toernooi bij TAVV. Jens Toornstra, zelf spelend bij Feyenoord, was een deel van de dag zelf aanwezig bij het jongenstoernooi om het talent van Nieuwkoop te kunnen aanschouwen.
Er waren veel teams (63 in totaal!) op zaterdag 31 maart aan het voetballen bij S.V. Nieuwkoop. Het meidentoernooi bij Altior in Langeraar was erg gezellig. Bijzonder in Langeraar was het het penalty-schieten met een snelheidsmeter op het ‘Schiphol-veldje”. Ian Roy Desamero van Oosterheem won de Penaltybokaal bij het TAVV JO13-toernooi.
De stand na de eerste vier toernooien op zaterdag was ongekend spannend en daarom zou maandag 2 april definitief uitsluitsel moeten brengen. In de puntentelling voor de hoofdprijs deden alleen de clubs uit de gemeente Nieuwkoop mee. De eerste drie clubs maakten na zaterdag eigenlijk nog kans op de hoofdprijs. De drie clubs die nog kans maakten waren: Nieuwkoop, Altior en Nicolaas Boys. Uiteindelijk ging Altior er met de prijs vandoor.