Altior verliest bij ROAC

Regio – Op het sportcomplex van ROAC in Rijpwetering heeft Altior zondag nipt verloren van de gastheer. Een toch wel verdiende nederlaag, zo stellen woordvoerders van de Langeraarse ploeg.

Door afwezigheid van aanvoerder Anton den Haan (de week ervoor geblesseerd geraakt tegen DOSR) schoof Tom van der Weijden een linie naar achteren. Zijn aanwezigheid op het middenveld werd node gemist. Marco Pellegrom was nu de aanvoerder. Ten opzichte van de vorige wedstrijd (winst tegen DOSR) ontbraken ook Danny Pieterse en Jimmy Egberts.
Altior startte nog wel sterk en had in het eerste kwartier een overwicht wat al gelijk twee corners opleverde. Tot doelpunten kwam het echter niet.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam ROAC steeds meer in de wedstrijd. Altior ging slordiger spelen en leed in deze fase veel balverlies.

In de 40e minuut was het ROAC dat de score opende. Nadat er al dan niet een overtreding was gemaakt op ROAC- spits Dick Heemskerk in het strafschopgebied was het in hun volgende aanval wel raak. Een voorzet van rechts werd door Loek van der Star keihard van 12 meter in de rechterbenedenhoek geschoten: Altior-doelman Jeroen Sassen was volstrekt kansloos.
Altior drong de laatste 5 minuten voor de rust nog aan maar dit leverde geen kansen op. Ruststand 1-0.

Na de rust, met Eray Bozkurt als vervanger van Tim Heikoop, ging Altior op zoek naar de gelijkmaker. Maar wat Altior ook probeerde, het zat er deze zondagmiddag niet in. ROAC bleef gemakkelijk overeind  en kreeg steeds meer het spel in handen. Dit resulteerde in een aantal mooie kansen maar of het vizier stond niet op scherp bij de mannen uit Rijpwetering of het was keeper Jeroen Sassen die met prachtige reddingen zijn ploeg in de race hield.

Altior-trainer Manfred van den Bosch was na afloop duidelijk: “Een zeer verdiende overwinning voor ROAC omdat Altior niet kon brengen wat het in zich heeft. “Het was eerder 2-0 geworden dan 1-1”. (…overigens dachten we dat de week ervoor tegen DOSR ook….;) Een juiste constatering en een leermoment voor de jonge garde uit Langeraar.

Zondag 9 december een nieuwe uitdaging: De laatste thuiswedstrijd in 2018 tegen het Haagse GDA. Trainer Manfred van den Bosch heeft de hele week om zijn jongens weer op te laden voor deze wedstrijd.