Altior klimt naar de vierde plaats na zege op GDA

Langeraar – Na twee keer op rij te zijn gepromoveerd blijft Altior in deze tweede klasse verrassend goed presteren. Op zondag 9 december werd GDA met 5-3 verslagen en de Langeraarders klimmen daarmee naar de vierde plaats.

Presentatie van de elftallen voor de wedstrijd

Altior miste in deze wedstrijd nogal wat spelers: Anton den Haan, Mike Otto en Danny Pieterse waren geblesseerd en Jimmy Egberts was afwezig. Nadat pupil van de week Neal Bosland met zijn doelpunt het goede voorbeeld had gegeven schoot het jeugdige team van Altior met o.a. Rick Keijzer in de basis tussen de verspreide buien door flitsend uit de startblokken. Al na drie minuten vertoonde spits Marco Pellegrom een van zijn specialiteiten: scoren! En stond het al meteen 1-0 voor Altior. Daarna zagen we een wisselend spelbeeld, waarbij GDA toonde over technisch vaardige spelers te beschikken. De ervaren scheidsrechter J. de Wit liet intussen niet met zich sollen. Zo vertelde hij de wat al te fel meelevende trainer van GDA dat die zijn toespraken beter kon houden op de trainingsavonden, en liet hij de vaak wat al te enthousiast vlaggende grensrechter van diezelfde ploeg regelmatig aan zijn lot over. Er ontspon zich een gelijk opgaand duel, maar Altior liet zien met deze ploeg aanvallend veel in haar mars te hebben. En vijf minuten voor rust was het weer raak: Tim Heikoop rondde een prachtige Altior-aanval doeltreffend af: 2-0, wat ook de ruststand werd.
Toen vijf minuten na rust Ed van der Weijden zorgde voor de comfortabele 3-0 voorsprong dacht de ploeg het klusje wel geklaard te hebben. GDA dacht daar anders over: na een goede aanval werd koppend de 3-1 gescoord. Toen vervolgens Altior-keeper Jeroen Sassen zich even later compleet verkeek op de door de wind verraderlijk stuiterende bal die zomaar in het doel verdween stond het ineens 3-2! GDA kreeg weer moed, maar Altior stroopte de mouwen nog eens op. Rick Keijzer klopte op snelheid de GDA-verdediging en scoorde na ruim een uur spelen de 4-2. Veilig? Nou nee: zes minuten later stond het al weer 4-3. Marco Pellegrom kreeg nog een gele kaart voor zijn andere specialiteit -praten tegen de scheidsrechter- en toen maakte Altior- invaller Eray Bozkurt aan alle onzekerheid een einde en scoorde een klein kwartier voor tijd de 5-3, Een stand waarin geen verandering meer in kwam.

Door dit resultaat klimt Altior naar een mooie vierde plaats en gaat komende zondag 16 december naar Gouda voor de laatste wedstrijd vóór de winterstop tegen ONA.