Altior geeft in amper tien minuten bijna alles weg

Na 86 minuten leek het bekerduel Altior gespeeld: 4-0. Vier officiële- en pakweg acht minuten blessuretijd later stond er echter  4-4! op het scorebord.

Jan Wouters verkleind

Voor Hillegersberg was dit het eerste duel in de beker, de wedstrijd tegen WVC werd afgelast, het duel in en tegen Bodegraven werd bij een voordelige 1-2 stand gestaakt omdat de lichtmasten weigerden dienst te doen.

Altior trok vanaf het beginsignaal  flink van leer en gaf, via een schot in het zijnet van Marco Pellegrom,  al snel haar visitekaartje af. In de tiende minuut leek men op een verdiende voorsprong te komen, maar Mark van der Weijden trof de paal. Even liet Hillegersberg zich gelden, maar Jeroen Sassen  bleef de situatie tweemaal meester.

De voorsprong kon niet uitblijven en die kwam er dan ook, de pass van Ed van der Weijden was fraai, de afronding van Mark van der Weijden enigszins gelukkig: 1-0. Nog geen minuut later ging de defensie van Hillegersberg in de fout, Marco Pellegrom profiteerde dankbaar: 2-0. Er kwamen daarna nog wat kansjes, voor de thee werd er echter niet meer gescoord.

De tweede helft domineerde Altior wederom en na twee gemiste kansen was het binnen het uur weer raak, Ed van der Weijden strafte geknoei achterin zeer gedecideerd af: 0-3. Toen Marco Pellegrom vanaf twintig meter een vrije trap benutte leek de wedstrijd gespeeld, zeker gezien het feit dat Hillegersberg niets, maar dan ook helemaal niets had laten zien: 4-0.

Vanaf minuut 86 moet coach Jan Wouters toch met afgrijzen naar zijn ploeg hebben gekeken. De bezieling en de concentratie was helemaal weg, men deed maar wat, ofwel de ploeg leek volkomen in slaap gesust. Dat kwam Altior heel duur te staan, want toen alle stofwolken waren opgetrokken loog het scorebord er niet om: 4-4.

Natuurlijk zal men naar excuses zoeken, het wegvallen van sterkhouder Mark van der Weijden met een, naar het zich laat aanzien, fikse enkelblessure en het warrige optreden van de referee zou je daarvoor kunnen gebruiken. Coach Jan Wouters kennende zal hij dat soort “smoesjes” absoluut niet tolereren. Maar goed, beter nu in de fout dan in de kompetitie!

Overigens zal Altior voor wat betreft het eventueel bereiken van de volgende ronde even in de wachtkamer plaats moeten nemen. Hillegersberg moet de overige twee wedstrijden nog spelen en die eerst maar eens zien te winnen, lukt dat ze niet bekert Altior verder.

Gr. 2 poule 43
21 augustus Bodegraven Altior  2 – 3
21 augustus Hillegersberg WVC  afg.
23 augustus Bodegraven Hillegersberg gest.
23 augustus WVC Altior  0 – 3
28 augustus WVC Bodegraven
28 augustus Altior Hillegersberg  4 – 4
Plaats Vereniging Wed. Punten Doels. 
1 Altior 3 7  10 – 6
2 Hillegersberg 1 1  4 – 4
3 WVC 1 0  0 – 3
4 Bodegraven 1 0  2 – 3