Altior en Nicolaas Boys delen

Langeraar – De topper in de derde klasse A tussen de “buren” Altior en Nicolaas Boys eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Archieffoto (Bron: Kees Verhaar)

Voorafgaande aan het duel werd er nogal wat vuurwerk afgestoken als voorproefje op een pot voetbal waarin men ook veel vuurwerk van mocht verwachten. Dat viel de eerste helft nogal tegen, de intentie om er iets van te maken leefde wel degelijk, Nicolaas Boys speelde beter dan de Langeraarse formatie, het leidde tot een kans voor Menno Moerdijk, diens lob trof echter geen doel.  Er kwamen wat mogelijkheden, over een weer overigens, gescoord werd er echter niet:  0-0.

De tweede helft leek dezelfde richting op te gaan, maar gelukkig sloeg na ruim tien minuten de vlam, in de goede zin van het woord, eindelijk in de pan. Verantwoordelijk daarvoor was “good old” Nicolaas Boys speler Menno Moerdijk die met zijn goal de wedstrijd openbrak: 0-1.

Het hek was van de dam er ontspon zich een heerlijk duel, Marco Pellegrom claimde een strafschop, de referee hield het echter bij een cornerbal. Daarmee leken de boys goed weg te komen, ware het niet dat de corner door Anton den Haan alsnog tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1.  Dat deed het spelbeeld wel enigszins geweld aan, omdat de Nieuwveense formatie beter veldspel liet zien, geen Altior fan die daarom maalde.

Nu reageerde Nicolaas Boys als door een horzel gestoken, leek het al snel weer op voorsprong te komen, maar schoot Luke van Veen vanuit kansrijke positie over.  In de hectische slotfase liep Anton den Haan tegen zijn tweede gele kaart aan, dus rood, en moest Altior met tien man de laatste fase in. Het bleef echter, zij het soms met kunst en vliegwerk, gelijk: 1-1.