Altior bijt zich stuk op WVC

Roelofarendsveen – Altior heeft in Roelofarendsveen kostbare punten verspeeld. Op een moeilijk bespeelbaar veld kwam men weliswaar snel op voorsprong, maar bleek dat uiteindelijk niet voldoende: 1-1.

De Langeraarders begonnen zoals gezegd ijzersterk en na zeven minuten spelen opende men de score, Ed van der Weijden tekende voor het doelpunt: 0-1. Nog geen minuut later was het bijna weer raak, maar het speeltuig kwam via de onderkant van de lat het veld weer in. De reactie van WVC liet niet lang op zich wachten, Jeroen Sassen bleek kansloos op een inzet van een WVC speler: 1-1.  In het verdere verloop van de wedstrijd bleken de ploegen aan elkaar gewaagd, kwamen er nog wel enkele mogelijkheden, maar ook niet meer dan dat: 1-1.

De tweede helft was er een om snel te vergeten, Altior kwam, op het moeilijk bespeelbare veld, weinig aan voetballen toe. WVC moest het in hoofdzaak hebben van een tomeloze inzet. Grote kansen waren dan ook op de vingers van één hand te tellen, een kwartier voor tijd voorkwam Jeroen Sassen dat Altior op achterstand kwam. In de laatste minuut kreeg Altior nog een uitgelezen kans op winst,  die was echter niet aan de koploper besteed.

Coach Manfred van den Bosch: “We kenden een prima start, kwamen dan ook terecht op voorsprong en hadden daarna pech een bal op de paal. De 1-1 kwam een beetje uit de lucht vallen, al vond ik het wel een fraaie. Jammer dat we daarna het vertrouwen in eigen kunnen verliezen en het niveau mede daardoor  ver terugzakte.”