#AlphenWerkt dichtbij pakt groots uit

Regio – Ondernemers, onderwijs en overheid houden deze week een aantal evenementen waarin WERK centraal staat. De Week van het Werk.

De week startte op maandag 29 oktober met bedrijfsbezoeken aan een twaalftal bedrijven in Alphen aan den Rijn specifiek voor statushouders. Op dinsdag 30 oktober (vandaag) opent Jan de Vries om 16.30 uur De Week van het Werk samen met wethouder Han de Jager.

Op woensdag 31 oktober is er een gratis inspirerend event “(Pre)Start ’n Go” van 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het iFlow ondernemingshuis aan het Europaplein in Alphen aan den Rijn.

De Go4it! beroepenmanifestatie is op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november in Archeon. Circa 1000 leerlingen vanuit alle scholengemeenschappen in de regio komen in actie.

Er is ook een ICT Challenge op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november 2018. Aankomend talent op het gebied van ICT buigt zich over een uitdagende opdracht voor Hillsafety. Deze 2 x 12 uur Challenge vindt plaats in de ESports Game Arena.

Beurs van het Werk

Op zaterdag 3 november is er van 13.00 – 16.00 uur een grote banenbeurs. Meer dan 40 bedrijven zijn aanwezig in het Stadhuis van Alphen aan den Rijn voor werkzoekenden maar ook voor Alphenaren die wellicht wat dichterbij huis willen komen werken. Er worden workshops gegeven over hoe te solliciteren, linkedin tips en tricks, juridische zaken bij het wisselen van een baan en kansrijke beroepen. De beurs is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het thema: #AlphenWerkt dichtbij.

Meer info op www.deweekvanhetwerk.nl