Afval na barbecue

Regio – Als het zonnetje schijnt komt bij veel mensen de barbecue tevoorschijn.

Heerlijk buiten eten! Maar net als bij het koken kan barbecueën voor heel wat afval zorgen.
Ook na het barbecueën kunt u het afval goed scheiden:
– Asresten van de barbecue horen bij het restafval. Asresten kunnen schadelijke stoffen bevatten en mogen daarom niet bij het GFT-E. Laat de asresten eerst goed afkoelen voordat u het weggooit om brandgevaar te voorkomen.
– Botjes van bijvoorbeeld spareribs en kippenpootjes en graten van vis mogen bij het GFT-E (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten).
– Na het barbecueën eten over? Bewaar het in de koelkast voor de volgende dag, of gebruik het voor een lekker ‘kliekjes recept’. Zijn de etensrestjes niet meer bruikbaar? Dan mag het bij het GFT-E.
– Plastic bakjes en zakjes (verpakkingen) van eten horen bij het PMD. Ook blikjes en plastic flessen drinken mogen bij het PMD. De verpakkingen hoeven niet schoon te zijn, maar wel leeg.
– Dranken en voedingsmiddelen in glazen flessen en potten horen in de glasbak. Glas van verpakkingen kunnen oneindig hergebruikt worden!