Afscheid Waterlanders-trainer en speler

Nieuwkoop – Tijdens de Algemene Ledenvergadering begin juni nam Waterlanders afscheid van Dames 1-trainer René van Essen. Naast trainer en coach was René de afgelopen acht jaar als passer-loper actief in het eerste herenteam van de vereniging. Hij neemt met een uitermate trots gevoel afscheid van “zijn meiden” en kijkt met veel plezier terug op een mooie periode bij de Waterlanders.

Ruim acht jaar geleden kwam René (rechts op de foto) de kleine zaal van de Steupel binnenlopen. De eerste vraag die hem werd gesteld: Komen jullie een oefenwedstrijd spelen? “Maar ik kwam gewoon een keer meetrainen en ik voelde mij al direct welkom.” Enkele jaren later werd door Heren 1 het kampioenschap behaald en daarmee promotie naar de derde divisie. “Een lang gekoesterde wens voor de meeste spelers, we hebben ons er knap staande gehouden. Natuurlijk heb ik daar een rol in gespeeld maar belangrijker voor mij was dat ik weer het plezier had in volleybal.”

Beleidsplan

Naast het trainerschap heeft René een behoorlijke bijdrage geleverd aan het beleidsplan van de vereniging. “Hij heeft destijds de kar getrokken en de richting uitgezet voor de komende jaren waar wij als vereniging hard aan werken.” Voorzitter Clemens van den Helder bedankte René hier tijdens de ledenvergadering nogmaals uitdrukkelijk voor.

Warme vereniging

René vertelt met trots over zijn tijd bij de vereniging. “De afgelopen acht jaar heb ik van dichtbij mogen ervaren wat voor actieve en warme vereniging Waterlanders is. Met betrokken leden wordt er veel georganiseerd voor leden en om volleybal als sport onder de aandacht te houden. Als vereniging mag Waterlanders trots zijn op hetgeen is bereikt en seizoen op seizoen wordt gerealiseerd. Met plezier heb ik hier deel van uit mogen maken.”