Afbouwen in laatste vakantieweek

Regio – De week begint wat grijs en er is overal kans op een enkele bui. Het wordt 21-24 graden. De dagen daarna is echter meer ruimte voor de zon en wordt het warmer met 24-28 graden.

De maandag begint grijs en er valt verspreid over het land een licht regenbuitje. Slechts af en toe valt er een gaatje in het wolkendek en kan de zon kort doorbreken. In de loop van de ochtend verdwijnen de buien en wordt het droog. ‘s Middags nog wel veel bewolking en af en toe zien we de zon. De maxima in de kustprovincies komen net boven de 20 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten.

Dinsdag is het prima zomerweer met een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Het is duidelijk zonniger dan de voorgaande dagen. Omdat er veel meer ruimte voor de zon is wordt het ook een stuk warmer. De middagtemperatuur stijgt naar 24 graden in het noordwesten, 26 in het midden en 28 in het zuidoosten. Er staat nauwelijks wind uit een veranderlijke richting. De luchtvochtigheid is vrij hoog en de warmte voelt dan ook klam aan. Het blijft droog.

Ook woensdag is er veel ruimte voor de zon. Vooral in het binnenland ontstaan stapelwolken. Met maxima van 24-28 graden blijft het zeer warm. Er staat iets meer wind dan op dinsdag waardoor de warmte dragelijker is.

Donderdag kent een vrij zonnige ochtend, maar al gauw neemt vanuit het westen de bewolking en kans op buien toe. Voor de buien uit kan het in het binnenland nog 25-27 graden worden. De buien verdrijven de warmte.

De dagen daarna wordt het waarschijnlijk gevoelig frisser. Het is duidelijk de laatste week van de zomervakantie.

Bron: weeronline