Aanhouding en insluiting

Een 33-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden en later zelfs ingesloten door de politie.

politie

De man reed rond 03.30 uur op de Oostkanaalweg en omdat vermoed werd dat hij onder invloed was een verdovende middel(en), is hem een speekseltest afgenomen. Deze bevestigde het vermoeden, waarop hij werd aangehouden voor het vermoeden van rijden onder invloed. Op het politiebureau in Gouda werd van deze bestuurder vervolgens bloed afgenomen door een GGD-arts. Het Nederlands Forensisch Instituut zal later een onderzoek uitvoeren om vast te stellen welke stoffen en in welke hoeveelheid in het lichaam van de verdachte aanwezig waren, ten tijde van deze controle.
Naast het vermoeden van rijden onder invloed, bleek de Alphenaar ook nog gesignaleerd te staan door het Openbaar Ministerie, vanwege de verplichting om DNA-materiaal af te staan. In afwachting van dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door de afdeling Forensische Opsporing van de politie, is de man ingesloten in een politiecel in het arrestantencomplex in Gouda.