Aanhoudend zacht en nat

Regio – Het zachte weer met regelmatig buien houdt de komende dagen aan. Alleen dinsdag lijkt een droge uitzondering te worden.

Vanochtend, maandag, trekken veel wolkenvelden over het land, maar tussendoor weet de zon door te breken. De zon is het vaakst te zien in de kustprovincies. In het hele land is kans op enkele lichte buien, maar het westen kan de meeste droge perioden tegemoetzien. Er staat flink wat (zuidwesten) wind. In de nacht naar dinsdag trekt een gebied met buien vanuit het noordwesten over ons land. De wind draait naar het noordwesten en daarmee wordt koelere lucht naar Nederland geblazen.

Dinsdag is het prima weer met flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. De meeste zon is weggelegd voor het noorden. In het zuiden komen meer wolkenvelden voor. Dinsdagochtend is nog kans op enkele buien, maar ’s middags wordt het vanuit het noordwesten droog.

Woensdag is het alweer gedaan met het vrij zonnige weer. Al vroeg in de ochtend neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en breidt een gebied met lichte regen en motregen zich over het land uit. De middag verloopt grijs en druilerig. De zuidwestelijke wind voert zachte lucht naar ons land. De middagtemperatuur komt uit op 10-13 graden.

De dagen daarna blijft het waarschijnlijk zacht met regelmatig regen. Vanaf zaterdag neemt de neerslagkans af en wordt het iets kouder.

Bron: weeronline