Aangepaste dienstverlening gemeente Nieuwkoop

Nieuwkoop – De dienstverlening van de gemeente blijft beschikbaar voor inwoners en ondernemers.
Wel zijn er vanwege het Coronavirus aanpassingen en is de dienstverlening anders dan u gewend bent. Er zijn minder beschikbare afspraakmomenten en de openingstijden zijn aangepast.
Voor veel producten en diensten hoeft u niet meer naar het gemeentehuis toe. Zo kunt u online een verhuizing aan ons doorgeven of een geboorteaangifte doen. De aangepaste dienstverlening geldt t/m 6 april. Als het RIVM een andere einddatum communiceert, is die datum direct van toepassing op onze aangepaste dienstverlening. Kijk voor de actuele informatie op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. 
Heeft u last van een verkoudheid, hoesten of koorts? En heeft u een afspraak bij de gemeente, dan verzoekt de gemeente u vriendelijk om een nieuwe afspraak te maken als u weer beter bent.
Openingstijden
De publieksbalies zijn open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. U kunt alleen op afspraak terecht. Uiteraard houdt de gemeente de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mocht uw afspraak toch niet doorgaan, dan nemen zij contact met u op om de afspraak te annuleren. U wordt benaderd en u hoeft zelf niet te bellen. Documenten afhalen kan zonder afspraak.
Bereikbaarheid
De gemeente is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. Bij een urgente situatie zoals bijvoorbeeld een ernstige verzakte stoep, kunt u buiten de openingstijden bellen naar 0172 – 521188. De buitendienst zal de situatie beoordelen en waar nodig direct actie ondernemen.
Opstelling zwembad
De gemeentelijke sporthallen (De Vlinder, De Vlijt en de Steupel) en zwembad De Wel zijn t/m 6 april gesloten.
Milieustraat
De milieustraat is open. Op www.nieuwkoop.nl vindt u de regulaire openingstijden.

Afvalinzameling
Het vuil moet van straat, ook dat is belangrijk voor de volksgezondheid. De medewerkers van Cyclus doen er alles aan om deze vitale functies overeind te houden. Op dit moment kan Cyclus het werk nog uit voeren zoals u dat van ze gewend bent. Indien er onverhoopt te veel medewerkers uitvallen en de gemeente reguliere service niet meer kan leveren, informeren zij u via de website en afvalkalender app.