Aan de slag in natuurspeeltuin IVN

Nieuwkoop – Elke vierde zaterdag in de maand werkt een groep mensen in de natuurspeeltuin van het IVN en zaterdag 24 november is het weer zover.

In Nieuwkoop bevindt zich op de hoek Beerstratenlaan/Weissenbruchlaan een natuurspeeltuin. De speeltuin is voor alle kinderen vrij toegankelijk. Om deze tuin geschikt te houden voor de jeugd, is onderhoud nodig. De speelwerktuigen moeten vrij van planten zijn, de waterpartijen schoongemaakt en zo zijn er veel zaken die aandacht vragen.

Wilt u ook eens meehelpen? Dat kan, iedereen werkt naar zijn/haar mogelijkheden en tijd. Er is genoeg te doen. Het gras rond de speelwerktuigen moet gemaaid en opgeruimd. Waar nodig gaat men nog in het bosplantsoen de opgaande kruidengroei verwijderen en afvoeren. De afgevallen of gebroken boomtakken worden zoveel mogelijk uit de speeltuin en de sloot gehaald. Ook moet er nog een deel waterplanten uit de sloot verwijderd worden.
De start van de werkzaamheden is zaterdag om 09:00 uur in het IVN verenigingsgebouw de Stal, Kennedylaan 33a, Nieuwkoop. De pauze voor koffie/thee is om ongeveer 11:00 uur. Als u tijd heeft, kunt u om ongeveer 12:30 uur een kop soep nemen. Hebt u weinig tijd: ook een uurtje werken is prima.
Info: Ben Tersteeg en/of Jaap Verlare, telefoon 0172-408846 (Ben) of 06-54222942 (Jaap).