Tom Haver komt terug met nieuwe muziek

Na een periode van onzekerheid met betrekking tot corona ging Tom Haver toch naar Oostenrijk, dit jaar niet om op te treden, maar om te trainen, tot rust te komen en kon hij zich daarnaast volledig richten op de komst van het nieuwe album.

Tom Haver over de afgelopen maanden: “Ik wilde eens een andere kant van mezelf laten zien en krachtigere nummers maken. daarnaast was ik na alle jaren zomer en winter vol gas optreden eigenlijk wel toe aan een periode waarin ik gedwongen werd om andere dingen te gaan doen. Na 2 maanden alleen getraind te hebben en mijn accu te hebben opgeladen heb ik daarna veel tijd doorgebracht in de studio en heb nu het gevoel dat ik echt met nieuwe, originele en vooral eigen stijl muziek terugkom.”

En hij is terug! Ruim op tijd om deze zomer te kunnen voorzien van aanstekelijke feel-good vibes! Hij mag dan misschien zijn sound iets aangepast hebben, één ding is zeker: het is nog steeds op en top Tom Haver! Zijn eerste single dit jaar wordt gereleased op 25 februari, zijn tweede single en album volgen eind april.

“Is dit liefde” en het hele album zijn het resultaat van de tijd nemen en alle verschillende muziekstijlen eigen te maken zowel op als naast het podium. .Ik wilde terug naar wat ik altijd ben geweest en de tijd nemen om muziek met een nieuwe, frisse sound te zingen. Ik heb met een super tof team samen gewerkt waarbij we soms in een keer zoiets hadden van: dit is echt een liedje voor jou! in één keer raak, maar ook juist uitstapjes maken naar muziek die ik eigenlijk nooit eerder heb gedaan. Dit is nog maar de start van een nieuw muziekjaar Tom Haver.

Spreekuur: Uit Elkaar

Nieuwkoop – Denken jullie erover na om uit elkaar te gaan?

Dan heb je vast veel vragen. Met deze vragen kun je terecht bij het spreekuur in Bibliotheek Ter Aar (Kwadraad).
Zonder Afspraak. Dit kan iedere eerste dinsdag van de maand van 17.00-18.00 uur. Je kunt zonder afspraak binnenlopen. Liever online via email of chat? Ga naar www.kwadraad.nl en ‘Stel je vraag’ in de oranje balk onder. Vul gemeente ‘Nieuwkoop’ in.

Donny Ponsen lanceert vrolijk en opgewekte nummer

Zo’n vier jaar is Donny Ponsen uit Den Haag voortvarend bezig met het uitbreiden van zijn Nederlandstalige repertoire.

Na zijn geslaagde duet ‘Samen’ met neef Wesley waarmee ze Hollandse Nieuwe en Oranje Kroon behaalden is het nu weer tijd voor een solo-single.

Een heerlijke hit afkomstig uit Kroatië met een Nederlandse tekst van Manfred Jongenelis getiteld ‘Leonora’. Een opgewekt en vrolijk makend lied dat het ontegenzeggelijk goed zal doen op de stations waar de fans naar luisteren.

Nieuwkoop in het Eurovisie Songfestival?

Nieuwkoop – In december riep de organisatie van het Eurovisie Songfestival op om de mooie en bijzondere plekken van Nederland in te zenden voor de presentatie van de artiesten in mei 2021.

‘Niet alleen de bekendere plekken, maar ook juist de onontdekte parels zijn welkom!’ zo luidde de oproep. Dat was niet tegen dovemans oren. Want voor een parel moet je bij ons in Nieuwkoop zijn!
Bij Ons op de Nieuwkoopse Plassen Er is een korte video door Nieuwkoop Marketing gemaakt: ‘Bij Ons op de Nieuwkoopse Plassen’. Deze video laat de unieke locatie aan de organisatie zien. Want hoe kun je dat beter doen dan het verhaal te laten vertellen door de mensen die hier wonen en werken, en die allemaal wel ‘iets hebben’ met het unieke plassengebied. Van burgemeester tot buurjongen en boswachter, van rietsnijder tot smid. Ze hebben allen met veel plezier meegedaan, zonder hen was dit nooit gelukt! De video is door de inwoners van onze gemeente in ieder geval al met veel enthousiasme ontvangen.
De video
Of Nieuwkoop straks uit de ruim 750 inzendingen bij de 41 felbegeerde artiesten-locaties zal horen, is nog niet bekend. Maar alleen al de ervaring om dit met elkaar te maken was uniek! Het is niet alleen de natuur of het water, maar ook de inwoners die het hier bijzonder maken. Hoe dan ook houden we er een leuke Nieuwkoop-video aan over die je kunt bekijken via ontdeknieuwkoop.nl/nieuws-uitnieuwkoop.

Henk Wijngaard brengt videoclip uit voor CDA

Piet-Cees van der Wel heeft zijn verkiezingscampagne afgetrapt.

Hij denkt aan 20.000 stemmen genoeg te hebben voor een Tweede Kamerzetel. Van der Wel staat op nummer 35 op de CDA lijst.

Voorkeurscampagne “Meer dan 100 Tweede Kamerleden komen uit de Randstad, dat is geen goede verhouding met onze regio. Daarom wil ik er vol voor gaan en zal ik de komende maand een voorkeurscampagne voeren”. Van der Wel heeft een eigen vrachtwagen laten maken. “Hartverwarmend is de steun die ik nu al ervaar. Patrick Fokke van Achteres Transport heeft een vrachtwagen ter beschikking gesteld die deze maand door de regio rijdt. ”Vrachtwagen Waarom een vrachtwagen? “In deze Coronatijd laten we veel meer dan anders dingen thuis bezorgen. Zeker nu de winkels ook nog eens dicht zijn. Vrachtwagenchauffeurs zijn daarmee letterlijk de motor van onze samenleving. Samen met andere werkende helden. Ik denk dan als eerste aan de hulpverleners in de zorg, maar ook schoonmakers en vakkenvullers bijvoorbeeld. Deze beroepen hebben twee dingen gemeen: ze worden ondergewaardeerd en je hebt er een MBO diploma voor nodig. Met een MBO diploma is niets mis. Ik heb zelf ook “slechts” MBO. Veel Kamerleden zijn academisch geschoold. Terwijl een praktische ondernemende blik juist vaak zo welkom is. Juist daarom wil ik opkomen voor die “werkende helden”. De vrachtwagen staat daar symbool voor.”, aldus van der Wel

Henk Wijngaard

Henk Wijngaard heeft zijn hit “De vlam in de pijp” herschreven naar: “Met Piet-Cees in Den Haag”. “Piet-Cees en ik hebben elkaar leren kennen bij de regionale omroep. En we hebben het liedje al eens eerder herschreven toen Paus Benedictus aftrad. Ik ken Piet-Cees als iemand die doorpakt, betrouwbaar is en vooral gewoon een fijne kerel is. Mijn stem vertrouw ik hem volledig toe. Vandaar dat ik voor hem dit liedje heb gemaakt, om hem te steunen”. Van der Wel vindt dat fantastisch: “Muziek verbindt. Ik ben fan van Henk, van zijn muziek en hij is een geweldige ambassadeur voor vrachtwagenchauffeurs. Volgens mij is de videoclip heel mooi geworden”.

(Foto: Bertil van Wieren)

Last van hyperventilatie?

Regio – De ademhaling is een belangrijk onderdeel in het dagelijks bewegen en zo ook in het lichamelijk en geestelijk functioneren.

Ademen doen we onbewust. Toch kan, door diverse oorzaken, de ademhaling niet goed verlopen. Het lichaam kan uit balans raken door de negatieve effecten van een verstoring van de ademhaling door (over)spanning of pijnklachten.
Symptomen als duizeligheid, hartkloppingen, benauwdheid of moeite met doorademen kunnen optreden. Duurt zo’n situatie te lang dan loopt u het risico in een vicieuze cirkel te belanden waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren. Heeft u last van één of meerdere symptomen? Neem dan gerust contact op, om te kijken wat we voor u kunnen betekenen! Astrid de Jong, oefentherapie Mensendieck 06-19096329 of oefentherapienieuwkoop@ziggo.nl

Oldstars Nieuwkoop overhandigd aanbevelingen

Het Ouderenfonds maakt samen met haar partners Menzis en VWS het ‘OldStars sportprogramma’ mogelijk.

Het doel hiervan is dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen en dat verenigingen daarnaast ook een ontmoetingsplaats zijn. Het Ouderenfonds heeft drie aanbevelingen om sport voor ouderen te stimuleren en mogelijkte maken. De OldStars van Altior overhandigden de aanbevelingen aan wethouder Van Duin.
Wethouder Gerben van Duin nam deze aanbevelingen dankbaar in ontvangst. “Wat een mooi initiatief van het Ouderenfonds, dat heel goed aansluit bij de ambities van de gemeente Nieuwkoop op dit gebied. Bewegen is belangrijk voor iedereen en zeker ook voor onze oudere inwoners. In ons lokale sportakkoord staat dan ook een actiepunt ‘bewegen voor 55+’. Medewerkers sport en buurtsportcoaches kijken samen met verenigingen in de gemeente wat er al is voor deze doelgroep en hoe we dit verder kunnen uitbreiden. OldStars is daar een mooi voorbeeld van en ik ben er trots op dat we in onze gemeente al actieve OldStars hebben! Ik hoop dat er de komende tijd nog meer van dit soort initiatieven ontstaan.”

Cazilia is terug … en hoe

Met de release van de nieuwe single ” Ik zal er altijd voor je zijn ” is er een eind gekomen aan de muzikale stilte rondom Cäzilia.

Ze was jarenlang het gezicht van het duo Andreas & Cäzilia tot daar in 2018 een eind aan kwam.

Lang heeft ze gezocht hoe ze haar muzikale weg moest gaan vervolgen. Ze heeft gekozen voor een solo carrière. Na het maken van de keuze was het gaan zoeken naar het juiste nummer waarmee ze haar showbizz weg zou gaan vervolgen. Ze kwam in contact met Harold Verwoerd en samen hebben ze het nummer “Ik zal er altijd voor je zijn” gemaakt. Vanaf de komende week is deze single te downloaden en te streamen en binnenkort wordt deze ook voorzien van een clip. Kortom Cäzilia is terug en dat zullen we allemaal weten. Er zijn voor de komende periode al voldoende plannen waarvan een aantal al kant en klaar liggen en een aantal nog verder moeten worden uitgewerkt. Over de toekomst hoor je natuurlijk alles tijdens de promotie interviews die Cäzilia de komende periode verdeelt over diverse radiostations zal geven en alles kun je natuurlijk nalezen op haar facebook pagina www.facebook.com/Zangeres-Cäzilia-102889614588583 en haar website www.cazilia.nl

Nieuwe single Danny Ferdinandus

Door jou een ander mens” …. Dat is de titel van het prachtige lied van singer songwriter Danny Ferdinandus.

Het lied dat unplugged wordt gespeeld is er eentje om in te lijsten.

Het klopt gewoon, de tekst is prachtig en het pakkende refrein krijg je gewoon niet meer uit je hoofd. Zeker als je het eenmaal gehoord hebt. Het groovy gitaar spel en de ingetogen mooie aparte stem van Danny maakt het lied helemaal compleet.

De tekst heeft voor Danny een diepe betekenis want de woorden “DOOR JOU EEN ANDER MENS” zingt hij vol overtuiging en raakt hem ook. Hij is dankbaar dat hij dit mooie lied mag en kan uitbrengen zodat iedereen er van mag genieten. Ook het bijzondere dat Danny uit een diep dal komt omdat hij o.a dakloos was maar nu weer helemaal terug is.(hij heeft jaren door stress zelfs niet meer kunnen praten) Danny heeft onlangs een boek geschreven titel “BETER DAN OOIT” en daarin beschrijft hij voor wie dit lied bestemd is.

Dankbaar dat hij ook in 2019 werd genomineerd als beste nieuwe artiest voor een ZILVEREN DUIF AWARD Iedereen maakt dingen in zijn leven mee en dan is het mooi als er iemand jouw steun en toeverlaat kan en wilt zijn. Danny hoopt dat velen mensen worden geraakt door dit lied, en beseffen dat je elkander nodig heb in deze rare en moeilijke tijd.

Wethouders overhandigen brief aan staatssecretaris

Nieuwkoop – Wethouder Antoinette Ingwersen en wethouder Rein Kroon (De Ronde Venen) kregen 22 februari een luisterend oor bij staatssecretaris Mona Keijzer.

De ontmoeting vond plaats naar aanleiding van de brief die wethouder Ingwersen vorige week aan de staatssecretaris stuurde. Wethouder Kroon steunde dit schrijven direct en wist een afspraak met de staatssecretaris te maken zodat ze de brief persoonlijk konden overhandigen en toelichten. Inmiddels hebben diverse wethouders en ondernemers de brief gesteund.

In de brief vragen zij aandacht voor de leefbaarheid en vitaliteit van de dorpen die door de coronamaatregelen zwaar onder druk komen te staan. Zij vrezen ernstige gevolgen voor de leefbaarheid en de voorzieningen in de dorpen van landelijke gemeenten. Dit terwijl ondernemers en gemeenten samen veel inspanningen doen om de dorpen leefbaar te houden.

Juist in de dorpen wordt veel ongelijkheid ervaren tussen het geringe aantal winkels wat open mag en de winkels die gesloten moeten blijven. De dorpscentra zijn qua drukte niet te vergelijken met de centra van grote steden. De wethouders zien mogelijkheden om samen met ondernemers in gesprek te gaan over gerichte en passende oplossingen die in de dorpen goed en veilig uitvoerbaar zijn.

Daarnaast vroegen de wethouders aandacht voor de financiële steun voor ondernemers die ondanks de vele steunpakketten toch tussen wal en schip vallen.

De staatssecretaris Keijzer had de brief scherp op het netvlies, en begreep de noodkreet. Daarnaast stelde ze scherpe vragen over de signalen die de wethouders ontvangen van ondernemers over de negatieve effecten van de Coronacrisis.

Wethouder Ingwersen is verheugd dat staatssecretaris Keijzer de brief serieus neemt: “Het is goed om te merken dat de brief bekend is bij haar, en dat ze onze zorgen herkent”. Wethouder Kroon vult aan: “Het is fijn om te merken dat de staatssecretaris open staat voor onze praktische oplossingen in deze crisis.”