Henri van Velzen haalt oude herinneringen op

Henri van Velzen heeft goede herinneringen aan vroeger.

Met name de bezoekjes aan diverse horecagelegenheden staan nog steeds op z’n netvlies gebrand. Zes jaar geleden zong hij over vier vrienden die hij aantrof aan de bar. Met z’n nieuwe single “Oud Café” blikt Henri terug naar de tijd dat er nog gerookt werd in het café.
De sigarendamp, vloerkleden op de tafels, koperen lampen en glazen cognac vormden destijds het decor van de gezellige kroegen.
Samen met z’n vaste producer en maatje Martin Sterken sprak hij over die goede ouwe tijd. Binnen afzienbare tijd stond er samen met Martin en Natalia een tekst op papier waarin Henri zich erg in kon vinden. ‘Regelmatig ga ik weer terug naar mijn dorp waar ik ben opgegroeid. Dan loop ik langs de kroeg en zie die oude tafel staan waaraan we vaak zaten tot s’ morgensvroeg………… De opnames van de sfeervolle clip vonden plaats bij één van de oudste cafés in Steenwijk, namelijk Café De Boekanier. Uitbaatster Patricia stelde haar etablissement op een dinsdagavond beschikbaar zodat William ten Kate prachtige beelden kon schieten die de vergane tijd liet herleven. Als figuranten zie je plaatselijke biljartclub en een aantal vrienden van Henri.
Speciale rollen waren er ook voor zoons Bas en Johnny. Bas fungeert als accordeonist en Johnny speelt als barman. Je ziet het publiek dobbelen, biljarten, kaarten en genieten van een lekker glaasje bier. Het café was die avond speciaal omgetoverd tot een echte ouderwetse kroeg met een asbak op tafel. Tot grote hilariteit van de gasten mocht er die avond gerookt worden. Zo keerde de ouderwetse sfeer van vroeger terug.

De pannen van het dak

Ter Aar – Tijdens de storm van zondag 23 februari waren er wat dakpannen verschoven.

De heeft de Ter Aarse brandweer weer terug geplaatst. Vervolgens keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Bron: Brandweer Ter Aar

Boom over de weg

Nieuwkoop – Op zondagmiddag 23 februari kreeg kazerne Nieuwkoop een melding van stormschade.


Aanrijdend kregen ze mee dat er een boom van 6 a 7 meter over de weg was gevallen. Bij aankomst heeft de brandweer de boom helemaal omgehaald en er voor gezorgd dat de weg weer begaanbaar was. Hierna keerden ze retour naar de kazerne.

Bron: Brandweer Nieuwkoop

Gé Kranenburg een rasechte Nieuwkoper

Nieuwkoop – Gé Kranenburg heeft in Nieuwkoop en omgeving veel zaken van de grond getrokken en problemen opgelost.

Hij kan daarover boeiend vertellen. Op  donderdag 5 maart vanaf 14.00 uur vertelt  hij er over in Kom d’r in aan het Zuideinde 107 in Nieuwkoop (zie www.museumkomdrin. nl). De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop. Een speciale uitnodiging geldt voor wie moeilijk de deur uitkomt. Wilt u komen maar heeft u vervoer nodig, mail dan met vervoer@museumkomdrin.nl of bel met  Frits Horstmeier (06 20 46 94 61). Wie komt kan niet alleen genieten van de verhalen, maar ook van koffie, thee of frisdrank met een toepasselijke versnapering. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Gezocht: twee sopranen en een alt

Regio – Kamerkoor Tricinium heeft een mooi programma voor het komende najaarsconcert en hiervoor zijn nieuwe stemmen nodig, namelijk twee sopranen en een alt. 

Het programma bestaat uit het Magnificat van G.B. Sammartini en twee dubbelkorige, dus achtstemmige, muziekwerken: de Grote Mis KV 427 van W.A. Mozart en I will Magnify thee van G.F. Händel.  Daarnaast wordt Magnum Mysterium van Morton Lauridsen (20e eeuw) uitgevoerd, eigentijdse muziek met mooie dissonanten. Aan het concert zullen vijf solisten meewerken, en er zal begeleiding zijn van een piano en een ensemble.  Het kamerkoor oefent op dinsdag in de PKN kerk aan de Achterweg 4 in Nieuwkoop vanaf 20.15 uur.
Het koor wordt tijdens alle repetities geweldig begeleid door pianist Jaco Kruijswijk en staat onder leiding van een enthousiaste dirigent Johan de Keizer. Veel aandacht krijgen klankkleur en de lichte klank van deze muziek. Hopelijk hebben ze twee nieuwe sopranen en een alt nieuwsgierig gemaakt! Meer weten: johandekeizer@casema.nl, tel. 0172-571709 christianevalentijn@hotmail.com, tel. 06-2477867

De Marconisten geven concert

Leimuiden – Op zaterdag 28 maart a.s. organiseert Shantykoor ‘De Marconisten’ uit Leimuiden haar jaarlijkse concert voor liefhebbers, vrienden en belangstellenden van shanty- en zeemansliedjes !

Het is alweer voor de elfde keer in successie dat dit concert plaatsvindt, maar dit keer wel op een geheel nieuwe locatie, namelijk ‘De Spil’ in Kudelstaart.
Ook nu weer belooft het een feestelijke shanty-avond te worden met ruimte voor nieuwe zeemansliederen, maar ook voor verzoeknummers en natuurlijk nummers uit het reeds bestaande repertoire.
De zaal is open vanaf 19.30 uur, en het concert start om 20.15 uur. Het bestaat uit twee delen, met halverwege een pauze inclusief een tombola. Met de loten die tijdens de pauze verkocht worden, zijn mooie prijzen te winnen.
Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 uur Zaal open
20.15 uur Opening en Welkom
20.20 – 21.00 uur 1ste deel Marconistenconcert
21.00 – 21.30 uur Pauze  /  Verkoop loten
21.30 – 22.15 uur 2de deel Marconisten concert, EN na afloop, Naborrelen en afhalen loterijprijzen. D
e toegangsprijs is € 10,00 p.p. incl. 1 kop koffie of thee,  voor aanvang van het concert. Toegangskaarten zijn te reserveren via telefoon of e-mail:
Telefonisch: 06 1394 5018
Per e-mail: bericht@shantykoordemarconisten.nl
Vrienden hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang voor 2 personen. Aanbevolen wordt om kaarten tijdig aan te vragen, zodat u zeker bent van een plek.
Tijdens het Marconisten concert zijn ook CD’s van Shantykoor ‘De Marconisten’ verkrijgbaar voor een bedrag van € 10,00 per CD, of € 15,00 voor twee CD’s.
‘De Marconisten’ hebben er zin in, en hopen vele toehoorders te mogen begroeten bij het toch elke keer weer unieke MARCONISTEN-CONCERT!

Werkgevers ontmoeten statushouders

Nieuwkoop – De gemeente en de Rotary Nieuwkoop houden dinsdag 10 maart van 19.00 tot 21.00 uur een Meet & Greet voor werkzoekende statushouders en werkgevers.

Tijdens de bijeenkomst zijn er speeddates om werkgevers en statushouders aan elkaar te koppelen.
Veel werkgevers in de gemeente zijn nog steeds op zoek naar goede medewerkers. Ook onder statushouders zijn werkzoekenden die deze vacatures op een goede manier kunnen invullen. Daarom is het belangrijk dat werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over de mogelijkheden.
De Meet & Greet vindt plaats in Kaleidoskoop, De Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop. Het programma ziet er als volgt uit:
PROGRAMMA
18:30 uur: Inloop met thee en koffie
19:00 uur: Opening bijeenkomst door wethouder Bernadette Wolters
19:10 uur: Presentatie van statushouders.
19:30 uur: Hapjes gemaakt door de kookgroep van de Participatie Academie.
19:45 uur: Start van de speeddates en kennismaken van werkgever en statushouders.
21:00 uur: Afsluiting  met een borrel
Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot 5 maart aanmelden bij Riham Salah: r.salah@nieuwkoop.nl. We willen van hen ook graag weten welke vacatures er zijn.

Modeshow Club 50 Plus Noorden

Noorden – Op woensdag 26 februari  wordt er in het clubgebouw van Club 50 Plus Noorden “De Rietzanger” een modeshow gehouden.

De modeshow wordt verzorgd door firma Doorduijn uit Bodegraven. Bij deze modeshow wordt de voorjaarscollectie 2020 voor senioren (dames en heren) getoond. De modeshow
start om 14,15 uur. Tijdens de modeshow wordt een heerlijk kopje koffie/thee geschonken, met een stroopwafel. Iedereen is welkom (ook niet leden). Neem gerust uw vriend(in), buurman(vrouw) mee. Na de modeshow is er gelegenheid om de geshowde kleding te kopen.

Jubileumviering 50-jarig kerkmusicus Hans Schoenmaker

Noorden – Zondag 23 februari a.s. is er om 11.15 uur in de St. Martinuskerk van Noorden een  feestelijke Eucharistieviering ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum als “kerkmusicus” van de heer Hans Schoenmakers uit Nieuwkoop.

Deze viering wordt ondersteund door de koren “Waimbadji” en “Cantabo” uit Noorden, “Andante” uit Nieuwkoop en “Nieuwerbrug” uit Nieuwerbrug. Deze koren zingen onder leiding van mevrouw Pia Schutz, dirigente en sopraansoliste en deels ook onder leiding van de jubilaris zelf, waaraan hij muzikaal en mede als dirigent en bariton is verbonden. De voorganger is Pastoor J. Glas. Organist: Niels Vianen-Hofkens. Daarnaast zal een koperensemble uit Rhoon met slagwerker Peter Veenboer en de zanggroep “Bracha” de viering verder muzikaal completeren.    Speciaal voor de genodigden is er gelegenheid tot parkeren op het eigen parkeerterrein bij de kerk. Overige bezoekers wordt geadviseerd te parkeren op de openbare Jubileumviering 50-jarig kerkmusicus Hans Schoenmakerparkeerplaats tegenover de kerk of in de directe omgeving. Het organisatiecomité nodigt u van harte uit deze mooie viering bij te wonen.

Ben Cramer terug met nieuwe plaat

In 2012 schreef Tom Bakker, de zoon van de succesvolle Songfestival tekstschrijver Dick bakker (Ding A Dong van Teach-In), het prachtige lied “Zonder jou” voor Ben Cramer.


Dit lied werd speciaal geschreven om mee te doen met het Nationale Songfestival met als doel om de inzending voor het Eurovisie songfestival namens Nederland te worden.
Op de dag dat iedereen een lied kon afgeven bij het AVRO/Tros gebouw in Hilversum, stapte ook Ben Cramer op zijn motor om daar zijn liedje “Zonder jou” af te geven. Bij aankomst in Hilversum was er een enorme drukte, diverse camera ploegen waren aanwezig, en dat allemaal voor de inzending die Gordon bracht. “Ik kom aangereden en mensen die mij herkende vroegen, hey Ben doe jij ook mee ? Waarop ik antwoorde van; Nee hoor ik was lekker aan het rijden met de motor. Ik wilde toen niet het persmoment van Gordon verprutsen en zelf aandacht vragen, dus ben ik lekker doorgereden. Het liedje heb ik later aangeboden maar kwam er helaas niet door” aldus Ben Cramer.
17 Februari 2020 gaat de boeken in als een bijzondere dag, want op zijn 73ste verjaardag is het eindelijk, na al die jaren, de tijd daar om het nummer “Zonder jou” uit te brengen. Ik zong dit nummer vaak en altijd riep men; Wat een mooi nummer, waarom breng je dat niet uit. Het nummer zit vanaf het begin al vol in een up tempo, wat naar het einde een grote climax krijgt, zoals Ben Cramer zelf zegt, een groot orgasme.
Kort geleden plaatste iemand de clip van het lied op Facebook, er kwamen zoveel reacties op dat dit niet onopgemerkt bleef en bereikte ook Ben Cramer. Ben Cramer besloot het nummer op facebook te plaatsen en wist niet wat er gebeurde. Facebook ontplofte zowat, dus hebben we besloten het nummer landelijk onder de aandacht te laten brengen.
Speciaal in dit bijzondere jaar waar Nederland het Eurovisie Songfestival organiseert kom Ben Cramer dus met zijn inzending van 8 jaar geleden “Zonder jou” .