750 jaar Nieuwkoop feest aangepast

Nieuwkoop – In 2020 bestond de kern Nieuwkoop 750 jaar.

Om dit te vieren waren er allerlei evenementen en activiteiten gepland. Door de coronamaatregelen is dit verzet naar 2021, maar het lijkt nog wel even te gaan duren tot we kunnen gaan denken aan festiviteiten en feestjes. Daarom hebben de stuurgroep Nieuwkoop 750 jaar en de gemeente Nieuwkoop besloten dit jaar een afgeslankte Nieuwkoop 750 jubileumviering te organiseren.
Slootkunst ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’
Wat springt er uit wat Nieuwkoop ‘maakt’? De organisatie nodigt iedereen uit om het antwoord op deze vraag in beeld te brengen. Op een paneel of op een vlot. Veel mensen hebben voor dit kunstproject al een paneel gemaakt, maar er kunnen zeker nog panelen bij. Alle kunstwerken worden vanaf 8 mei geëxposeerd in de Ringsloot langs de Hogedijk en in de Voorwetering van de Dorpsstraat. Zodra het weer kan, kunt u gratis een paneel afhalen bij Kluswijs op het industrieterrein in Nieuwkoop. Zolang deze locatie gesloten is, kunt u de panelen afhalen bij TechniekHuis Nieuwkoop. Mail daarvoor even naar nieuwkoopmaakthet@gmail.com. Ook is het mogelijk een vlot te vullen met een 3D creatie. Wilt u gebruik maken van een vlot? Neem dan contact op met de organisatie via nieuwkoopmaakthet@gmail.com.
Verlichte Proeverijenroute
De Verlichte Proeverijenroute die voor januari/ februari gepland stond is verschoven naar november. Of, hoe en wanneer de andere activiteiten plaats kunnen vinden wordt nog bekeken. Kijk voor de laatste informatie op www.nieuwkoop750.nl.