4 mei Dodenherdenking

Nieuwkoop – 4 mei staan we met elkaar stil bij het verleden.

De vlag gaat halfstok en de kerkklokken luiden. Samen gedenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies daarna. Zij streden voor onze vrijheid. Vrijheid waar we dit jaar met z’n allen anders naar zijn gaan kijken. Vrijheid die na 75 jaar bijna vanzelfsprekend lijkt, maar dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet is.
De comités hebben de handen ineengeslagen en samen een aangepast programma gemaakt. Het ziet er anders uit dan u gewend bent, maar laten we er met elkaar een gedenkwaardig moment van maken.  De herdenking is live te volgen via onze website van 18.45 tot 19.05 uur. Tijdens de herdenking neemt burgemeester Robbert-Jan van Duijn u mee in zijn gedachten over vrijheid.
Kranslegging
Alle wethouders leggen samen met een comitélid in de loop van de dag bij de diverse monumenten in de gemeente een krans namens het gemeentebestuur. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn legt na afloop van de herdenking een krans.
Herdenking op de dam
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen, in aanwezigheid van alleen minister-president Rutte, burgemeester Halsema van Amsterdam en voorzitter Verbeet van het Nationaal Comité, een krans bij het Nationaal Monument. Koning Willem-Alexander houdt tijdens de herdenking een toespraak.
Kijk live mee 4 mei tijdens de herdenking in het gemeentehuis om 18.45 uur.