3500 leerlingen zijn klaar voor groots techniekfestijn

Regio – Boren, timmeren, metselen en sleutelen. Meer dan 3500 leerlingen uit de gemeenten Nieuwkoop, De Ronde Venen, Uithoorn en Aalsmeer kunnen niet wachten om deze technische vaardigheden in de praktijk te brengen op de Techniek Driedaagse.

Van 5 tot en met 7 november barst het grootse techniekfestijn weer los op het terrein van FN Kempen aan de Oosterlandweg in Mijdrecht.
Techniekwedstrijd en Open Avond
In aanloop naar de Techniek Driedaagse heeft TechNet Amstel & Venen een techniekwedstrijd uitgeschreven. ‘Bouw een zelf bewegend vervoersmiddel’ luidt de opdracht. Meer dan achttienhonderd leerlingen uit de hele regio zijn al weken met deze opdracht aan de slag. Ze werken aan innovatieve creaties als een ‘vliegende boot’ en een ‘auto met ballonaandrijving’.
Nieuwsgierig naar de bouwwerken? Tijdens de Open Avond op 7 november kunt u alle bouwwerken bekijken. De Open Avond is de gelegenheid om te zien hoe kinderen kennismaken met techniek, om te zien welke technische opleidingen er zijn en om te ontdekken dat er veel mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector. U bent 7 november van 17.00 tot 20.30 uur van harte welkom in de loods van FN Kempen aan de Oosterlandweg 45 in Mijdrecht. Kijk voor meer info op www.technetamstelenvenen.nl.