Wandel mee met burgemeester Robbert-Jan van Duijn

Nieuwkoop – Hij keek er naar uit. Kennismaken met alle inwoners en de gemeente leren kennen.

Zo gaf hij zelf aan, “het gebeurt niet alleen in het gemeentehuis maar juist ook daarbuiten.” Dat diezelfde burgemeester een paar weken later opriep om zoveel mogelijk binnen te blijven, dat zag niemand aankomen.
Inmiddels mag er stap voor stap steeds meer. Een goede reden voor burgemeester Robbert-Jan van Duijn om de wandelschoenen aan te trekken en te voet onze prachtige gemeente nog beter te leren kennen. Maar liefst vier dagen lang trekt hij erop uit om in totaal 100 kilometer te lopen. Maar dat doet hij niet alleen als het aan hem ligt.
Waar komt het plan vandaan?
Robbert-Jan van Duijn: “Een paar jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan de Nijmeegse Vierdaagse en dat is mij zo bijgebleven, het trainen vooraf, de sfeer, maar ook zeker het gevoel van samenhorigheid als je met elkaar aan het lopen bent. Dit jaar gaat de vierdaagse helaas niet door, maar hoe leuk zou het zijn als ik zelf een alternatieve vierdaagse door Nieuwkoop ga lopen? Naast dat wandelen/bewegen erg goed is voor de gezondheid is het voor mij ook een leuke manier om zowel jullie als de gemeente nog beter te leren kennen. Ik begin op 21 juli en loop vier dagen lang 25 kilometer per dag. Via deze weg nodig ik iedereen uit om deze sportieve uitdaging met mij aan te gaan.”
Tijdens het wandelen
“Ik kijk uit naar de gesprekken onderweg en de verhalen van mensen die met mij meelopen. Ondanks dat ik hier in de buurt ben opgegroeid, weet ik zeker dat ik plekken tegen kom waar ik nog nooit ben geweest.”
Wandel mee met de burgemeester
Elke dag is er een vaste route met een start en eindpunt.
– 21 juli van Vrouwenakker naar Woerdense Verlaat
– 22 juli van De Meije naar Langeraar
– 23 juli van Ter Aar naar Nieuwveen
– 24 juli van Woerdense Verlaat naar Langeraar
Vindt u het leuk om met de burgemeester mee te lopen? 5 of 10 kilometer? Vul dan het inschrijfformulier in.: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=31i__d00kU-UgWjGcma9B_6cgm7XDEROmRSFE03jZctUM1VER1k1VllYWDE4T0dNT0U5TlpXVlJTUi4u

Wilt u wel lekker wandelen, maar liever een andere keer of wat minder ver? Kijk dan op: Ontdek Nieuwkoop voor verschillende wandelroutes.
1,5 meter afstand, ook tijdens het wandelen
“We houden uiteraard tijdens het wandelen rekening met de 1,5 meter afstand. Ook kunnen er maar een aantal mensen tegelijk met mij meelopen. Voor de thuisblijvers niet getreurd, onderweg maken we foto’s, zodat onze tocht ook online te volgen is.”