Zevenhovenseweg Ter Aar krijgt ledverlichting

Zevenhoven/Ter Aar – Op dinsdag 19 mei en woensdag 20 mei 2020 plaatst de gemeente Nieuwkoop led wegdekverlichting in het asfalt op de Zevenhovenseweg in Ter Aar.


Tijdelijke snelheidsverlaging
Tijdens deze werkzaamheden is de Zevenhovenseweg niet afgesloten. Wel geldt er een tijdelijke snelheidsverlaging naar 30km/uur en moet u soms even wachten.
Meer verkeersveiligheid door ledverlichting
Bij mist en regen is de belijning op de weg minder goed zichtbaar. Ledverlichting geeft in bijna alle weersomstandigheden, en vooral bij mist en regen, meer zichtbaarheid. Als weggebruiker kun je hierdoor over een grote afstand het verloop van de weg beter zien. Daarnaast zie je andere weggebruikers duidelijker. Bijvoorbeeld brommers of fietsers die over de weg rijden, vallen veel meer op.
Proef met bewoners
Samen met bewoners van de Zevenhovenseweg en andere betrokkenen hebben ze verschillende soorten ledverlichting getest op allerlei afstanden van elkaar. Tijdens de proef trokken we de conclusie dat de veiligheid van weggebruikers voorop staat, maar dat het geen landingsbaan moet worden. Daarom plaatst de gemeente ledverlichting die is verzonken in het asfalt en plaatsen ze de ledverlichting met een tussenliggende afstand van 35 meter.