Scounting Nieuwkoop

Nieuwkoop – Elke vereniging heeft het nodig om met extra acties de begroting jaarlijks rond te krijgen.

Zo ook Scouting Nieuwkoop. In plaats van meerdere acties, kiest de Scouting er al jaren voor om één keer per jaar goed uit te pakken. Op een zondag in april wordt clubhuis De Shelter omgebouwd tot een ontmoetingsplek waar voor kinderen veel activiteiten te doen zijn en er voor de volwassenen onder het genot van een hapje en een drankje mee gedaan kan worden aan het Rad van Avontuur. Ook vindt de trekking van de loten die huis aan huis verkocht zijn, plaats. Met het geld dat wordt opgehaald, wordt de contributie en het kampgeld voor de leden laag gehouden.
Dit jaar kan deze feestelijke dag door de richtlijnen ivm het coronavirus niet door gaan. Wat wel doorgaat is de trekking van de verloting. De verloting wordt op zondag 19 april live (rond 15.45 uur) via Facebook uitgezonden. De Scouts hebben al heel wat loten verkocht. Maar er zijn er ook nog wel wat over. Normaal gaan we met de loten die we nog over hebben, langs de deur of naar de markt. Dat lukt nu even niet. Om die reden zijn andere manieren bedacht.
Loten kopen U helpt de Scouting enorm door wat (extra) loten te kopen. Dat kan door; •  geld over te maken op de rekening van Scouting Nieuwkoop (NL64 INGB 0003 1385 64) onder vermelding van adres en woonplaats. U ontvangt vervolgens een bedrag van 1 cent retour op uw rekening met in de omschrijving de lotnummers •  een envelop met geld en een briefje met naam en adresgegevens in de brievenbus bij John van der Laan (Dorpsstraat 71) te doen. De loten worden dan thuis bezorgd.
De prijs van een lot is één euro. Hoe meer loten u koopt, hoe meer kans op de mooie prijzen. De hoofdprijs van dit jaar is een waardebon van VAKgarage Van der Laan. Maar ook de andere prijzen, denk aan een reischeque en een bierproeverij voor zes personen, mogen er zijn. Veel prijzen worden beschikbaar gesteld door de ondernemers in Nieuwkoop.
De Scouting kan de opbrengst goed gebruiken.