25 jaar in dienst bij Zwembad De Wel

Nieuwkoop – Dit jaar is Diana 25 jaar in dienst bij zwembad De Wel, een goede reden om Diana beter te leren kennen.


Diana is geboren en opgegroeid in Nieuwkoop, daarna verhuisd naar Alphen aan den Rijn maar nu alweer twaalf jaar gelukkig met haar gezin in Ter Aar. “Ik werk al 25 jaar met veel plezier voor Zwembad De Wel. Mijn werk bestaat niet uit een vaste taak maar uit meerdere. Zo ben ik kassière, toezichthouder, ik ben verantwoordelijk voor de PR (zoals social media), administratieve taken, de planning van de vakantiezwemlessen en ik maak ook schoon in het zwembad. Als er echt nood aan de man is geef ik ook Aqua joggen of Trimzwemmen.”
Je zou denken dat er in 25 jaar veel verandert, maar dit valt volgens Diana erg mee. In al die jaren is het nog steeds heel belangrijk dat kinderen hun zwemdiploma’s halen, dit blijft toch de basis. “Natuurlijk veranderen de details wel zoals de methode van de zwemlessen en aquasporten, maar zwemmen blijft zwemmen.”
“Wat ik ontzettend leuk vind aan mijn werk is de veelzijdigheid. Ik heb contact met de klanten die komen zwemmen, ik kan mijn creativiteit kwijt in bijvoorbeeld het maken van een advertentie of social media post, en ik kan me met volle energie storten op de schoonmaakklussen. Dit zwembad is wel echt een ‘dorps’ zwembad, ik ken dus veel mensen en dat brengt gezelligheid met zich mee.” Wat Diana ook erg bijzonder vindt is dat de klanten die jaren geleden zelf als kind binnenkwamen nu met hun eigen kinderen komen zwemmen.
Diana heeft in haar 25 jaar als medewerker van het zwembad veel meegemaakt. Vorig jaar bestond zwembad De Wel 30 jaar, dit werd gevierd tijdens de ‘feestweek’. “Ik vond het erg leuk en bijzonder om dit als werknemer mee te mogen maken. Verder herinner ik me nog heel goed dat ik huilend werd opgebeld door een mevrouw. Ze gaf aan dat ze graag wilde komen zwemmen in De Wel maar niet durfde, omdat ze in een ander zwembad werd uitgelachen vanwege haar gewicht. Ik heb haar toen kunnen beloven dat dat hier niet gebeurt en dat ze hier in goede handen is. Ze kwam hier letterlijk in een warm bad terecht en ze heeft hier jarenlang met plezier gezwommen. Dat maakt mijn werk bijzonder.”