Nog warm weekendje tegoed

Regio – Zaterdag wordt een zonnige en bijzonder warme dag, de zondag is met 18-22 graden minder warm en stijgt de kans op buien.

Vandaag, vrijdag, zijn er stapelwolken met lokaal wat zon. Geleidelijk breekt de bewolking en wordt het wisselend bewolkt. Het blijft droog en het wordt 22-23 graden aan de kust. In het zuiden kans op zomerse waarden van 25 graden. De zuidenwind is matig van kracht. Aan de kust is de wind vrij krachtig.

Zaterdag is het zonnig, droog en bijzonder warm voor de tijd van het jaar. In Limburg kan het zelfs 27 graden worden, maar in de kustprovincies is het ongeveer 21-23 graden aan zee en 24-25 graden verder landinwaarts. De zuiden- tot zuidoostenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee. In de avond is het nog even warm, maar zodra de zon onder is daalt de temperatuur vrij snel naar 16-19 graden.

Zondag is het heel ander weer. Over het westen trekken wolkenvelden en daar zou een enkele bui tussen kunnen zitten. In het oosten kan nog een tijd de zon schijnen. In de loop van de dag neemt in het hele land de bewolking toe en stijgt de kans op buien. In het westen wordt het 18-20 graden. Het is veel koeler dan op zaterdag, maar nog steeds warmer dan de normaal. Er staat een matige zuidwestenwind. In nacht naar maandag daalt de temperatuur op veel plaatsen naar 9 graden. Ook dan is er kans op buien.

Na het weekend gaan we dan toch echt richting “normaal” herfstweer: wisselvallig met wolkenvelden, af en toe zon en enkele buien

Bron: weeronline