Ter Aarse Anneke Janssen-Vuijk exposeert in De Bibliotheek

Ter Aar – “Als je goed om je heen kijkt dan zie je zoveel moois dat je tijd tekort komt om het allemaal na te tekenen. ”


Aan het woord is Anneke Janssen-Vuijk, die tot 31 juli exposeert in ‘De Bibliotheek” aan het Beukenpad 1 in Ter Aar.
Anneke tekent en schildert wat haar raakt in haar directe omgeving. Vaak zijn dat bloemen, voorwerpen met een ziel en oude huizen.
De voorwerpen met een ziel zijn al jarenlang in de familie, worden gevonden in Kringloopwinkels of komen uit een onuitputtelijke bron van inspiratie: de brocantewinkel van haar zus, in de wagenschuur van het ouderlijk huis aan de Aardamseweg.
‘De kannen, vazen, schoenen, brilletjes -noem maar op- nodigen gewoon uit om nagetekend te worden en tijdens het tekenen vraag ik me dan af van wie het geweest is: wat waren het voor mensen? Wat deden ze zoal? En hoe zag hun omgeving er uit?’
Huizen aan de Aardamseweg is ook een thema. En af en toe een zijspoor op naar andere oude huizen in of buiten Ter Aar.
Zelf woont Anneke met haar man, hun twee kinderen, hond en katten in een klein, wit huisje aan de Ringdijk. Dat witte huisje verklaart de naam van haar Facebookpagina en Instagramaccount: Whitecottage Paintings.
De tuin om het huis staat vol met magnolia’s, rozen, Japanse acers en hortensia’s. Maar ook dovenetels, fluitenkruid en paardenbloemen hebben een plekje. Tussen alles door scharrelen een paar hanen met hun kippen. Ook dit is te zien op de expositie.
Anneke werkt met diverse materalen, zoals aquarelverf, inkt, pastelkrijt acrylverf.