Zomerzonnetje blijft nog even

Regio – In het weekend zijn er meer stapelwolken en wordt het 22-28 graden. Zaterdag is er zelfs kans op een bui. Volgende week gewoon weer lekker zonnig en temperaturen van 25-32 graden.

Vandaag, vrijdag, start de dag met wat bewolking. Over het algemeen wel zonnig, maar in het noorden van het land misschien nog wat grijs. Vanmiddag lopen de temperaturen weer op, in het oosten tot wel 30 graden, maar in de kustprovincies liggen de maxima tussen 22-24 graden aan zee en 25-28 graden landinwaarts. In de avond kunnen een paar buien vanuit België over de zuidelijke provincies trekken.
Zaterdag zijn er in het binnenland vrij veel stapelwolken met tussendoor zon en kan lokaal een bui ontstaan. Daarbij is een kleine kans op onweer. In het westen laat de zon zich wat vaker zien en blijft het waarschijnlijk droog. Door een matige noordwesten- tot noordenwind is het iets minder warm.
Zondag wordt het in de kustprovincies 21-24 graden. Ook in het midden van het land wordt het met 24 graden net niet zomers warm. In het zuiden, oosten en op de Veluwe wordt het 25-28 graden. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk droog. De wind blijft in de noordwesthoek. In de avond klaart het breed op en is het stralend weer.
Na het weekend gaat de temperatuur weer omhoog en vanaf dinsdag is het een aantal dagen zomers tot tropisch warm.

Bron: weeronline