Niet meer in Woerdens ziekenhuis bevallen

Regio – St. Antonius Geboortezorg opent vrijdag 12 januari een nieuw geboortecentrum in Utrecht.

Verloskundige: Janine Lazet, Gynaecoloog Michael Kasman en zwangere Lana rondom het nieuwe bevalbad  (foto: Geeske Stoker-Dijkman)

Morgen, vrijdag 12 januari, wordt in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht het nieuwe geboortecentrum in gebruik genomen. Veilig en in een prettige omgeving bevallen, is vanaf dan mogelijk op onze locaties in Utrecht en Nieuwegein. Samen met verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties uit de regio en jonge (aanstaande) moeders is de laatste jaren gewerkt aan de realisatie van het nieuwe geboortecentrum.

Het nieuwe geboortecentrum heeft 32 comfortabele, sfeervolle gezinssuites. Alle suites hebben een slaapbank voor de partner en eigen sanitaire voorzieningen. De suites waarin bevallingen plaatsvinden, beschikken ook nog over een ligbad en twee kamers hebben een speciaal bevalbad.

Altijd welkom

Bij St. Antonius Geboortezorg is iedereen welkom voor zowel een poliklinische bevalling (met je eigen verloskundige) als een bevalling bij de gynaecoloog. Michael Kars, gynaecoloog van het St. Antonius: “De verloskundige en de gynaecoloog werken nauw samen. Voordeel is dat 24/7 alle vormen van pijnbestrijding toegediend kunnen worden, een volledig OK-team klaarstaat en ook kinderartsen en kraamverzorgenden altijd beschikbaar zijn”.

Woerden niet

Zodra het nieuwe geboortecentrum in Utrecht open is, vinden er geen bevallingen meer plaats in het ziekenhuis in Woerden. Zwangere vrouwen kunnen hier nog wel terecht voor spreekuren en controles, onder anderen bij de gynaecoloog, en voor aanvullende onderzoeken.

Voor meer informatie kijk op www.antoniusziekenhuis.nl/geboortezorg.