Mieke & Luc van Meeuwen op 1

Soms wordt er wat badinerend of laatdunkend gedaan over het Nederlandse lied en haar vertolkers. Mieke Gijs afkomstig uit België is daar een lichtend voorbeeld van. Veertig jaar draait ze inmiddels mee in de wereld van de lichte muziek maar soms wordt er schamper geïnformeerd of zij nog zingt. Het mag dan sommige mensen niet zo zijn opgevallen maar het antwoord hierop mag kort en krachtig worden beantwoord met een volmondig: JA.

miekeop1
Hoewel haar teksten kunnen bogen op meer inhoud en verdieping, is ze zichzelf altijd trouw gebleven. Dat trouw zijn aan haarzelf en haar publiek, blijkt zich nu terug  te betalen. Op vierentwintig september 2016 verschijnt er een splinternieuw album waarin Mieke te horen is in duet met de eveneens uit België afkomstige Luc van Meeuwen.
Drie weken voor release zijn er inmiddels al zoveel Cd’s besteld bij voorintekening dat Mieke & Luc vanuit het niets de nr. 1 positie bezetten in de Ment TV  albumlijst en Primo album top 10, Reuze Keuze,  daarmee grootheden als Jan Smit, De Toppers ,Will Tura en Christoff achter zich  latend. Een felicitatie aan hun adres is dan ook zeker op zijn plaats! Op 27 september zullen zij ‘acte de présence ’, geven in het Sportpaleis van Antwerpen waar tevens de uitreiking van de Cd ‘Mieke & Luc van Meeuwen’zal plaatshebben!