Ter Aar wikt en weegt

Ter Aar – Vele tientallen Ter Aarders hebben woensdag 19 april de inloopbijeenkomst in De Vosseschans bezocht. Alle ruimtelijke ontwikkelingen in deze kern gaven daar aanleiding toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Impressie optie 2

Niet alleen de Aardamseweg wordt her ingericht, maar ook de scholen worden tot één Brede School of beter gezegd een Integraal Kindcentrum (IKC) gevormd. Recent is het contract met de beheerder van sporthal De Vlinder opgezegd, omdat daar ook wat moet gebeuren.

De gemeente heeft met ambtenaren en raadsleden flink voorwerk verricht en drie opties inzake de sportaccommodatie gemaakt.

1. Oude sporthal behouden en opknappen

2. Een nieuwe sporthal met horeca bij nieuw IKC

3. Een nieuwe sporthal met alleen kantine bij IKC en eventueel horeca op oude locatie De Vlinder.

De komst van IKC op een nieuwe locatie in nabijheid van voetbalvelden (Westkanaalweg) lijkt een kwestie van tijd. Men streeft naar een opening in 2020. Maar veel hangt met elkaar samen en ook een nieuwe sportaccommodatie moet in het plan kunnen passen.

Nu is het dan ook tijd om ideeën uit te wisselen en te brainstormen, in de raadsvergadering van donderdag 6 juli wil de gemeenteraad een definitieve beslissing nemen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdpad beslismomenten

De meningen liepen woensdag nogal uiteen, maar er lijkt zich toch al een meerderheid te vormen voor optie 3 en wat minder voor 2. Nadat eerst behoorlijk wat Ter Aarders in verzet kwamen tegen het eventueel verdwijnen van De Vlinder, lijkt dat nu ineens de minst aantrekkelijke optie. Financieel gezien is een korte termijn investering (nu opknappen De Vlinder) goedkoper dan een nieuwe sporthal elders. Over een periode van 40 jaar bezien is een nieuwe sporthal echter goedkoper.

Of er dan horeca op de hoek Aardamseweg/Westkanaalweg moet komen, betwijfelen velen. Aan de andere kant van de Aardamsebrug staat al heel lang een café dicht en er is ook een café op het Vosholplein.