Nieuwkoop wint van LYRA

Nieuwkoop – Nieuwkoop is de tweede tweeluik tegen LYRA prima begonnen. In een aantrekkelijk duel was Nieuwkoop zaterdagmiddag voor de rust de betere, na de thee tegenstander LYRA. De ploeg van coach Koos van Zoest trok wel aan het langste eind: 2-1.

20170523-Nieuwkoop-Verburch-008 verkleindjpgarchieffoto

Nieuwkoop trok fel van leer, al in de beginfase trof Jeffrey Pieterse doel: 1-0. Erg lang kon de thuisclub niet van de voorsprong genieten. Een fraaie voorzet kon frank en vrij worden binnengekopt: 1-1. Het vervolg was een boeiende, waarbij LYRA alle zeilen moest bijzetten om te overleven. Jefrrey Pieterse bracht zijn ploeg na een half uurtje weer op voorsprong, wankelde LYRA daarna opzichtig, maar hield het de schade tot aan de rust nog enigszins beperkt: 2-1.

Na de thee tapten de bezoekers uit een heel ander vaatje, achterin ging men één op één spelen en opportunisme voerde de boventoon. Nieuwkoop had het er zichtbaar moeilijk mee en de ploeg moest terug, vér terug. Er brak een fase aan waarin met kunst en vliegwerk een tegengoal wist te voorkomen.

In de slotfase kwam men wat meer aan counteren toe en kreeg men zelfs mogelijkheden op meer, aan de andere kant voorkwam Rodney van Beek met een paar schitterende reddingen een treffer van LYRA en bleef het uiteindelijk bij een 2-1 zege.

Volgende week wacht de return in De Lier en is een gelijkspel voldoende voor promotie naar de tweede klasse. Zover is het allemaal nog lang niet, maar men heeft wel degelijk kansen. Nieuwkoop heeft spelers die goed onder de druk uit kunnen voetballen en dat is hard nodig, want LYRA moet komen!

Als men rustig blijft en geduldig haar kansen afwacht maakt men een kans, mocht de missie alsnog mislukken is er in Nieuwkoop geen man over boord. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!