Nieuwkoop en Verburch boeien.

Nieuwkoop – Nieuwkoop en Verburch hebben het in grote getale opgekomen publiek dinsdagavond j.l. vermaakt met een fantastische voetbalwedstrijd. Met als apotheose de 93e minuut, toen invaller Twan Bakker zijn ploeg naar de volgende tweeluik schoot: 4-2.

20170523-Nieuwkoop-Verburch-008 verkleindjpg

De zaterdag er voor verloor het keurkorps van coach Koos van Zoest met 2-1 in Poeldijk, op die overwinning viel niets af te dingen. De return moest met minimaal één doelpunt verschil worden gewonnen, dat zou een verlenging op leveren. Bij een ruimer verschil was de volgende tweeluik sowieso voor Nieuwkoop een feit.

Van meet vlogen de kemphanen elkaar te lijf, binnen het kwartier vielen er liefst zes mogelijkheden te noteren, keurig over beide elftallen verdeeld, geen wist echter doel te treffen. Daarbij kreeg Jeffrey van Lith de beste kans, zijn schot vloog over. In de 19e minuut was het raak, Sjoerd Tuithof vond uit een vrije trap Boy Vork, die twijfelde geen moment: 1-0. Welgeteld één minuut later lag de bal al aan de andere kant in het netje. Justin Poelwijk kreeg het speeltuig niet echt weg, Sven Verbeek benutte de daaropvolgende steekbal van een ploeggenoot op waarde: 1-1.

20170523-Nieuwkoop-Verburch-010

Dat kwam aan als een mokerslag en nog geen drie minuten leek de thuisclub op achterstand te komen, Rodney Verbeek redde echter subliem! Maar ook hij kon tien minuten later een achterstand niet meer voorkomen, de goalie was volslagen kansloos op een schot van de mee opgekomen Ricardo van der Knaap: 1-2. Nieuwkoop wankelde opzichtig en haalde op gelucht adem dat de schade tot aan de rust beperkt bleef.

Daarmee was de achterstand wel 2-4 en gaven er nog weinig een stuiver voor de kansen van de oranjehemden. Van Zoest had tijdens de thee echter nog een konijn in de hoge hoed gevonden. Hij posteerde de 17 jarige Lars Jansen links achterin en de eveneens 17 jarige Sam Vijfhuizen op het middenveld. Job Stolk verhuisde ook naar het middenveld, de snelle Jasper Langeree verhuisde rechts in de spits.

Het bleek een gouden aanpassing, daar waar Verburch voor de rust heerste op het middenveld, waren de rollen ineens helemaal omgedraaid. Vlak na de pauze kwam de gelijkmaker van Jasper Langeree ook nog eens als geroepen, plots kreeg Nieuwkoop weer hoop op een goed resultaat: 2-2. Daarna ontspon zich een duel om van te likkenbaarden. Drie minuten later sloeg Nieuwkoop bijna alweer toe, maar miste Roland Kooijman op een haar.

Job Stolk was erna twee keer gevaarlijk, aan de andere kant schoot Sven Verbeek rakelings naast. Job Stolk stuitte op de Verburch goalie, Sam Vijfhuizen schoot een metertje naast, Jeffrey van Lith werd in ideale positie teruggefloten. Verburch kwam steeds spaarzamer tot een aanval, een kwartier voor tijd kreeg men echter toch de kans om het duel te beslissen, Rodney van Beek redde schitterend.

Het slot eindigde in een Hitchcock achtige, dertien minuten voor het einde speelde Nieuwkoop de Verburch defensie helemaal uit en was de goal van Sander van den Helder er een om in te lijsten: 3-2. Daarmee leek er een verlenging op komst. Zeker na de drie prachtige reddingen van Verburch goalie op inzetten van Job Stolk en Roland Kooijman. Toen in de 91e minuut de goal van invaller Twan Bakker werd afgekeurd, leek die verlenging dan ook een feit, maar in de allerlaatste minuut werd de Verburch defensie letterlijk aan flarden gespeeld en gaf Twan Bakker het laatste tikje: 4-2.

In de volgende tweeluik treft men a.s. zaterdag in Nieuwkoop, tweede klasser LYRA, die zaterdag erop speelt men de return in De Lier. De winnaar blijft in de tweede klasse, of promoveert er naar. Wij hopen het laatste! Oh ja, na al die negatieve verhalen over de referees van de laatste weken: Groenendijk, Ditz en de Witte leidden een zo goed als perfecte wedstrijd, ere wie ere toekomt!