Nationale Diabetes Challenge Nieuwkoop

Nieuwkoop – Stichting VijverZorg Nieuwkoop hield recent een informatie avond voor deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Nieuwkoop en omgeving.

NDC wandelen

Op de avond kwamen de deelnemers niet in groten getale opdraven maar de aanwezigen waren wel enthousiast over het initiatief van de Stichting VijverZorg, een samenwerkingsverband in de eerstelijns gezondheidszorg in Nieuwkoop bestaande uit de huisartsenpraktijken Post/de Gooijer, van Beusekom, Botman en de praktijk Lammers uit Noorden, de Vijverapotheek en Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid.

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging!!! In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij gaan ze daarbij helpen.

De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf begin mei 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener van de stichting mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5, 10, 15 of zelfs 20 km. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

01-09-2016 NED: Nationale Diabetes Challenge, Sleeuwijk Diverse gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en fysiotherapie praktijken zijn met ondersteuning van de BvdGF gestart met een lokale wandel challenge. De grote finale vindt plaats op 15 oktober bij Paleis 't Loo

Opgeven voor de NDC is nog steeds mogelijk. De kosten zijn niet hoog namelijk 50 euro voor alle wandeltrainingen en de afsluitende wandelvierdaagse, inclusief de slotdag op Papendal. Alle deelnemers ontvangen een prachtig T-shirt. Het project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom. De eerste wandeltrainingen starten op woensdag 3 en donderdag 4 mei. Geef u nu op en doe mee!

Meer informatie vindt u op www.nationalediabeteschallenge.nl en op die website kunt u zich ook opgeven. Dat kan natuurlijk ook bij Bakker & De Vos in Nieuwkoop tel: 0172-575261 of per email: info@bakkerendevos.nl