Geslaagde Sport Pubquiz

Ter Aar – Frank Langeveld en Jan Belt hadden samen de Sport Pubquiz samengesteld en op 19 mei werd het in De Vlinder een mooie en succesvolle avond.

sportkwis

!Triggr had de ambitie uitgesproken om weer eens net een andere soort pubquiz te organiseren. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Guus Elkhuizen, hij meldde dat !Triggr midden in een vol succesvolle sport-week zat. Ter Aarder Jens Toornstra was afgelopen week kampioen geworden met Feijenoord, Altior en TAVV speelden na-competitie, de triatlon van Ter Aar was geweest en de triatlon van Nieuwkoop zou het volgend weekend starten. Hoe mooi kun je een SportQuiz plaatsen? Elkhuizen deed ook zelf mee aan de wedstrijd door bij één van de twee teams van de Wijnproevers aan te schuiven. Zij wonnen, ondanks de inbreng van de wethouder, niet.

Er waren leuke sportvragen. Jaartallen, type sporten, Olympische groot-kampioenen, antwoorden met een X, en last but not least: de ronde met de filmpjes en het commentaar erbij. Veelal Nederlandse successen. In plaats van de individuele ronde met ‘petje op, petje af’ werden er rode en gele kaarten gebruikt. 

De strijd aan de top werd deze keer gestreden door nog onbekende teams voor de Pubquiz-organisatie. Altijd leuk dus, nieuw bloed doet altijd goed. Het team van Gerrit Coenekoop kon er dit keer niet aan tippen. De einduitslag was daarom deze keer als volgt: 

  • Harry Decheiver Fanclub (96 punten)
  • Tafel van de Ronde Drinkers (95 punten)
  • DVMB! (89 punten).

Meer

De volgende Pubquizen blijven apart voorlopig: de Popquiz op het Vosholplein in teams van 2 en de NatuurQuiz in samenwerking met Natuurmonumenten op een eiland in de Nieuwkoopse Plassen. Meer info op de website: www.triggr.nu