Brandweer even druk

Nieuwkoop – Het korps van de Nieuwkoopse kazerne is maandagavond en in de daarop volgende nacht even druk geweest.

gaslek nwkoop

Brandweer in de Fleurstraat (foto: Dimitri Wisker)

Gas

Rond 20.40 uur werden de vrijwilligers opgeroepen voor een gaslucht aan de Fleurstraat. Ter plaatse was een paaltje door een gasleiding geslagen. Op verschillende plaatsen, zowel binnen als buiten, zijn metingen uitgevoerd. Hierop is een aantal huizen ontruimd en een gedeelte van de straat afgezet. Met een nevelstraal is de concentratie gas “neergeslagen.”

Nadat Liander ter plaatse was heeft de brandweer nog een tijdje standby gestaan. Na het herstel en nieuwe metingen, was de conclusie dat er geen gevaar meer was en kon iedereen weer naar huis.

Magnetron

Amper te bed, moesten de vrijwilligers er rond 01.40 uur weer uit voor een melding: gebouwbrand aan de Dorpsstraat. (tegenover de Hema)

Daar is men met meerdere voertuigen heengegaan, maar het bleek gelukkig mee te vallen. Na onderzoek in de woning bleek de magnetron warm te zijn. Hier had iets in gestaan wat ging roken en daarmee is de rookmelder geactiveerd. Nadat de woning is geventileerd kon iedereen echt van zijn/haar nachtrust gaan genieten.