Laatste wedstrijden van het zeilseizoen

Langeraar – Afgelopen weekend werden bij WVSL de laatste twee wedstrijden van het zeilseizoen gevaren.

16-okt-2016-verkleind

De eerste wedstrijd deden er negen boten mee en stond er een oostenwind met een kracht van drie. Na een aantal boeien te hebben gerond ging de boot van Albert Meijer aan kop van het wedstrijdveld, de overige boten volgden op geringe afstand. Doordat het veld compact bij elkaar bleef wisselden de boten nogal van positie.  Vanwege een korte baan, waren de boten heel snel binnen.

In de tweede wedstrijd werd er gevaren om de “Van Kints trofee”. Er moetsen twee ronden worden  gevaren. De wind was toen  aangetrokken en hierdoor liep één boot helaas materiaalpech op. Het wedstrijdveld bleef de eerste ronde dicht bij elkaar waardoor het  erg spannend werd. In de tweede ronde wisten enkele boten zich los te varen en ontstond er tussen deze koplopers een heftige strijd.

Men wisselden  regelmatig van koppositie maar doordat deze drie boten erg met elkaar bezig waren mengde op het laatst nog enkele andere boten zich in de strijd. Uiteindelijk won het duo Wim en Agatha van Kints de wedstrijd.  Al met al een perfect zeildag en na de  wedstrijd, onder het genot van een hapje en drankje, werd er nog nagepraat over deze wedstrijden maar ook over het totale seizoen.

Uitslag zondag 16 oktober 12.00 uur
Plaats Bemanning Boot Gec.tijd
1 Gerard van der Hoorn en Paul van Herp 16m2 2165
2 Albert Meyer Laser 2187
3 Wim en Agatha van Kints 16m2 2240
4 Rob en Miriam Morelisse 16m2 2243
5 Bert Kanter en Miranda van Os 16m2 2270
6 Joost van Leeuwen Laser 2275
7 Peter  Sanders en Flip Beekman 16m2 pol. 2342
8 Bianca v/d Maarel Laser 2354
9 Arie Zethof en Peter Koeleman 16m2 2466
Uitslag zondag 16 oktober 14.00 uur
Plaats Bemanning Boot Gec.tijd
1 Wim en Agatha van Kints 16m2 3972
2 Rob en Miriam Morelisse 16m2 3999
3 Gerard van der Hoorn en Paul van Herp 16m2 4038
4 Peter  Sanders en Flip Beekman 16m2 pol. 4081
5 Joost van Leeuwen Laser 4184
6 Albert Meyer Laser 4263
7 Bert Kanter en Miranda van Os 16m2 4263
8 Arie Zethof en Peter Koeleman 16m2 4336
9 Bianca v/d Maarel Laser dnf.

Dennie Christian zingt grootste Schlagers

Het kon niet uitblijven…na het succesvolle 1e album waarop de enige echte Schlagerzanger Dennie Christian de grootste en bekendste Duitse schlagers zingt, komt er een vervolg. Deel 2 zal wederom bestaan uit herkenbare top schlager songs, origineel in het Duits gezongen. Het album is geproduceerd door Edwin van Hoevelaak in de Rooftop Studios te Holten.

dennie-christian-presenteert

TRACKLIST
1. Ich bin verliebt in die Liebe
2. Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben
3. Ich bin wie du
4. Ein Mädchen für immer
5. Lieb mich ein letztes Mal
6. Mama
7. Mit 66 Jahren
8. Die rote Sonne von Barbados
9. Komm gib mir deine Hand
10. Bianca
11. Der Junge mit der Mundharmonika
12. Dann kamst du
13. Dank je wel – dankeschön (bonustrack)

Tweede uitzending “De Kale Kenners”

Ter Aar – Vrijdag 21 oktober is de tweede uitzending van De Kale Kenners, het sportprogramma van RTV Hollands Midden.

ed-van-vliet-van-peter

Bij de foto: Een van de “kale kenners” is Ed van Vliet.

Vanaf 19.00 uur ontvangen Ed van Vliet, Theo Leliveld en André van der Voort de trainer van Nicolaas Boys Ludo Pistorius om met hem het regionale voetbal te bespreken. Een uur later is Jetze Plat, gouden medaillewinnaar bij de Paralympics op het onderdeel triatlon, de hoofdgast. Met hem blikken we terug op zijn successen, kijken we vooruit naar zijn plannen en verdiepen we ons in de sport van deze triatleet/handbiker.

Kortom: Een heerlijke opwarmer voor de zaterdag en de zondag sportuitzendingen. RTV Hollands Midden is te beluisteren via 103.4 FM op de kabel en 107.4 FM in de ether, op internet via www.rtvhollandsmidden.nl  Luisteraars met een Ziggo aansluiting kunnen de uitzendingen ook volgen op de TV kanalen 43 en 918.

Frans Bauer en Stef Ekkel in de RTV studio

Op vrijdagmiddag 21 Oktober zijn Frans Bauer en Stef Ekkel te gast in het radioprogramma “SterrenShow” van presentator Marco de Hollander op RTV Hollands Midden.

stefenfrans

– Stef Ekkel scoort op dit moment een dikke hit met ‘Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist’. Maar heeft ook een nieuw album uitgebracht met al zijn grote hits. Om 15.00 uur schuift hij aan.

– Frans Bauer is druk met zijn promotietoer van zijn nieuwe cd “Geluk Hoop en Liefde”. Frans zal een uur te gast zijn, tussen 16.00 – 17.00 uur in de studio van RTV Hollands Midden.
Frans Bauer gaat met zijn nieuwe cd weer “back tot he roots” en heeft weer het echte Frans Bauer gehalte. Zijn nieuwe single staat weer flink hoog in de Nederlandse hitlijsten.

RTV Hollands Midden draagt het Nederlandse lied al jaar en dag, een warm hart toe., en is blij dat ook deze twee toppers weer naar de studio komen!

Mee luisteren kan via 107.4 FM of op de kabel 103.4 FM. Maar ook Digitaal of via internet www.rtvhollandsmidden.nl
Donateurs zijn altijd welkom in ‘De SterrenShow’. Studio adres: Oostkanaalweg 40a Ter Aar

RTV Lokaal sportaflevering 51b

Nieuwkoop – Welkom bij de eenenvijftigste sportaflevering van RTV Lokaal. U kunt nu  een samenvatting zien van de voetbalwedstrijd Zevenhoven – Nieuwkoop, die afgelopen zaterdag 15 oktober  werd gespeeld! Heel  veel kijkplezier.

https://youtu.be/2MLTyku9H8s

RTV Lokaal sportaflevering 51a

Nieuwkoop – Welkom bij de eenenvijftigste sportaflevering van RTV Lokaal. U kunt nu  een samenvatting zien van de voetbalwedstrijd ROAC – DONK, die afgelopen zondag 16 oktober werd gespeeld! Heel veel kijkplezier.

 

Winnaar knikkerbaanwedstrijd

Nieuwkoop – Een groot aantal scholen uit De Ronde Venen, Uithoorn en Nieuwkoop doet mee aan de wedstrijd voor het ontwerpen van de langste knikkerbaan. Deze wedstrijd is uitgeschreven door TechNet Amstel & Venen met als doel jongeren te enthousiasmeren voor techniek en hen op te warmen voor de Techniek Driedaagse die plaatsvindt op 25, 26 en 27 oktober. Drieduizend leerlingen gaan daar praktisch aan de slag met techniek.

De grote diversiteit aan knikkerbanen werd beoordeeld door een professionele jury. Wethouder Anco Goldhoorn bezocht samen met Rebecca Janmaat de Ronde Veense scholen. In Nieuwkoop ging wethouder Paul Platen met Tom van Nieuwburg op stap en in Uithoorn brachten wethouder Ria Zijlstra en Barbara van Walraven een bezoek. De jury had niet alleen oog voor de snelheid waarmee de knikker door de baan raasde, maar ook voor de originaliteit en de diversiteit waarmee de kinderen de baan hadden ontworpen. ‘Ik heb mij enorm laten verrassen door het grote technische talent dat er in de kinderen schuilt,’ stelt wethouder Ria Zijlstra van de gemeente Uithoorn. ‘Het is ontzettend leuk om de diversiteit binnen de verschillende banen te zien. Ze hebben er beslist werk van gemaakt.’

De scholen ontvingen allemaal hetzelfde bouwpakket voor een knikkerbaan. De opdracht was om een originele baan te ontwerpen, waarin de knikker zo lang mogelijk onderweg is om beneden te komen. Om de snelheid van de knikker te vertragen heeft Jairo een tip: ‘Je moet de knikker er zo rustig mogelijk in laten glijden,’ zegt hij. ‘Dan heeft hij wel zo min mogelijk vaart.’

Ook op De Toermalijn staat een knikkerbaan. Zodra de knikker eruit komt, klinkt een muziekje. ‘Dat was wel heel moeilijk om te maken,’ lacht een van de leerlingen. ‘Gelukkig is het ons gelukt.’ Op de Vuurvogel mag Mohammed de baan presenteren. ‘Met ribbelkarton hebben we geprobeerd om de knikker zo langzaam mogelijk door de baan te laten gaan.’ In de koffiekamer van het Duet, de laatste school die Zijlstra en Van Walraven bezoeken, werden de resultaten besproken. De jury koos de baan van de Toermalijn als winnaar van Uithoorn. De Paulusschool in Abcoude en de Vlinderbos uit Wilnis werden ook als beste beoordeeld. Deze scholen strijden in de finale om een robotbouwpakket.

Prijsuitreiking tijdens Open Avond

De winnaar van de Knikkerbaanwedstrijd wordt bekend gemaakt tijdens de Open Avond van de Techniek Driedaagse op donderdag 27 oktober om 19.30 uur in de Loods achter Bébouw Midreth aan de Groot Mijdrechtstraat 11 in Mijdrecht. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de creaties van de leerlingen te bekijken. Er zijn technische workshops voor ouder én kind en er is een informatieplein met technische opleidingen. De Open Avond vindt plaats van 17.00 tot 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie vindt u op www.technetamstelenvenen.nl

nieuwkoop-wethouder-paul-platen-en-jonge-technicus-tom-onder-de-indruk-van-knikkerbaan-nicolaasschool

Oogstdankvieringen Nieuwkoop e.o.

Nieuwkoop – In het weekend van 22 en 23 oktober worden weer de oogstdankvieringen gehouden in de R.K. kerken van parochie H. Clara’. Dit in samenwerking met de plaatselijke LTO afdelingen. Het thema dit jaar is ‘Oogsten zonder pretentie’ Symbolisch vorm gegeven met producten uit de land- en tuinbouw, beschikbaar gesteld door vele boeren en tuinders.

Wij nodigen u uit voor deze sfeervolle vieringen welke gehouden zullen worden op:

Zaterdag 24 oktober om 19.00 uur in Langeraar, Nieuwkoop en Zevenhoven

Zondag 25 oktober om 09.15 uur in Aarlanderveen en Noorden, en 11.15 uur in Nieuwveen.

 

Wesly Bronkhorst wordt begrepen… maar door wie?

Wie is de vrouw die Wesly Bronkhorst begrijpt en waar de zanger over zingt in zijn nieuwe single? “Je Begrijpt Me” is alweer de derde single die de populaire zanger dit jaar uitbrengt. Deze keer geen uptempo nummer maar een power ballade die recht uit zijn hart komt en waarbij iedere zin Wesly op het lijf geschreven is.

weslybronkhorst

Een prachtige melodie met een zelf geschreven tekst waar iedereen wel iets van zichzelf in herkend, zeker Wesly Bronkhorst op dit moment.

In dit nummer beschrijft ik precies hoe ik me op dit moment voel. Ik ben een gelukkig mens met de liefde van mijn dochter, mijn familie, mijn vrienden en natuurlijk mijn geweldige fans. En wie weet vier ik dit jaar wel de kerstdagen met de vrouw die mij begrijpt en waar ik inderdaad over zing in mijn nieuwe single……

Uitslag en nieuwe toto RTV Lokaal

Nieuwkoop – Winnaar van onze zevende toto seizoen 2016/2017 is Arjen Linstra, hij had de beste voorspellingen over afgelopen voetbalweekend. Arjen mag woensdag bij Bakkerij de Kruijf in Nieuwkoop een lekkere taart ophalen.

Toto-taart 470

De uitslag van speelronde 7:
1. Arjen Linstra: 12 goed (wint na Loting)
2. Marco Pellegrom: 12 goed
3. Matthijs van Oevelen, Bert Boers, Jean Paul Vonk, Coen Breedijk, Adrie van Lith: 11 goed
8.  Zeven spelers: 10 goed

Algemeen klassement na speelronde 7:
1.   Michiel van ’t Kruis
2.   Matthijs van Oevelen
3.   Adrie van Lith
4.   Erik Luijben en Jeroen Vork
6.   Coen Breedijk
7.   Arjen Linstra, Andre Helder, Jan de Rooij
10. Bert  Boers

Aankomend weekend is er een beker- en inhaalronde en, in verband met  het zeer beperkte programma, géén toto.