Huldiging Jetze Plat

Nieuwkoop – 2016 is een bijzonder jaar voor Jetze Plat uit Vrouwenakker. Hij werd onder andere Nederlands Kampioen handbiken en Europees en Wereldkampioen op de triathlon. Zijn grootste succes kwam tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Na 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken en 5 kilometer wheelen kwam hij als eerste over de finish en mocht de gouden medaille omhangen. Bij de wegwedstrijd handbiken won hij brons.

image001

Wij zijn trots op de prestaties van Jetze Plat en willen hem daarom huldigen voor zijn prestaties. We hopen dat ook u erbij bent om Jetze te huldigen en er een bijzonder moment van te maken!

Huldiging Jetze Plat

Nieuwkoop – 2016 is een bijzonder jaar voor Jetze Plat uit Vrouwenakker. Hij werd onder andere Nederlands Kampioen handbiken en Europees en Wereldkampioen op de triathlon. Zijn grootste succes kwam tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Na 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken en 5 kilometer wheelen kwam hij als eerste over de finish en mocht de gouden medaille omhangen. Bij de wegwedstrijd handbiken won hij brons.

image001

Wij zijn trots op de prestaties van Jetze Plat en willen hem daarom huldigen voor zijn prestaties. We hopen dat ook u erbij bent om Jetze te huldigen en er een bijzonder moment van te maken!

Nieuwe wedstrijdvormen pupillen vanaf seizoen 2017-2018

Nieuwkoop – Zoals jullie wellicht al in de media hebben gelezen gaat er een grote verandering plaats vinden in de opzet van het pupillenvoetbal. De wedstrijdvormen die sinds de jaren 70 worden gebruikt voor het pupillenvoetbal ondergaan een enorme wijziging. De KNVB heeft op basis van breed wetenschappelijk onderzoek ( o.a. uitgevoerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen) in binnen- en buitenland en in het betaalde en amateurvoetbal, geconstateerd dat de huidige spelvormen niet goed aansluiten bij de mogelijkheden en de beleving van jonge voetballers. De eerste wijziging is dit seizoen reeds ingevoerd, de competities indelen per geboortejaar in plaats van per leeftijdscategorie. Tijdens het onderzoek is vanaf het seizoen 2014-2015 geëxperimenteerd met andere spelvormen en kwalitatieve en kwantitatieve data verzameld bij de doelgroepen JO6 t/m JO12. Mede op basis hiervan is besloten met ingang van het seizoen 2017-2018 het pupillenvoetbal anders vorm te geven. Dit alles is onderdeel van het KNVB rapport “Winnaars van morgen”.

14435405_1277931988914890_8393365004090874207_o

De visie: Op een kindvriendelijk-volgende-manier de kinderen (beter) het voetbalspel leren. Kinderen hebben meer plezier en leren meer als hun ontwikkelingsmogelijkheden op het juiste moment en op de juiste manier worden aangesproken.

Onder voorbehoud hieronder de plannen:

  • Onder 6 gaat 2 tegen 2 spelen op 1/8 veldje met kleine doeltjes.
  • Onder 7 gaat 4 tegen 4 spelen op 1/8 veldje, ook met kleine doeltjes.
  • Onder 8-9-10 gaat 6 tegen 6 (5 + een keeper) spelen op 1/4 veld met pupillendoeltjes.
  • Onder 11-12 gaan 8 tegen 8 spelen op een half veld met pupillendoeltjes.

Dit zijn ingrijpende veranderingen. Om in de oude benamingen te spreken:

  • Eerstejaars D-teams gaan terug naar een half veld.
  • F-teams en eerstejaars E-teams gaan op een kwart veld spelen.

Uiteraard worden ook de spelregels voor de verschillende vormen aangepast. Zo is er een voorstel om bij jongste jeugd de inworp vervangen door in dribbelen. Hierover en over tal van andere punten volgt later meer. De KNVB en de clubs zullen hun uiterste best moeten doen om deze aanpassingen organisatorisch goed in te voeren.

Business Club van SV Zevenhoven bezoekt Excelsior – PSV

Zevenhoven – Zaterdag 24 september jl. heeft de Business Club van SV Zevenhoven een bezoek gebracht aan Stadion Woudestein in Rotterdam. Daar stond namelijk de thuiswedstrijd van Excelsior op het programma tegen landskampioen PSV. De Business Club van SVZ had kaarten voor het Business Home en de eretribune van Excelsior, en was met maar liefst 28 afgevaardigden aanwezig in Stadion Woudestein. Het was een erg gezellige avond!

img_2718-267x200 img_2719-150x200 img_2697-267x200 img_2720-267x200

In het voorjaar van 2017 zal hoogstwaarschijnlijk het volgende evenement van de SV Zevenhoven Business Club zijn. Wil jij ook een keer mee met een uitje van de Business Club? Wordt dan lid voor slechts €75- per jaar. SV Zevenhoven telt momenteel 62 Business Club leden.

De Wannebiezz gaan terug in de tijd

Na de geslaagde première van vorig jaar gaan de Wannebiezz, op zaterdag 4 november, weer “Back tot he Fiftiezz”. Arie, Rocco & Gilles nemen je, samen met hun begeleidingsband ‘de Patjepeeërs’, mee terug naar de legendarische vijftiger jaren; de tijd dat geluk nog heel gewoon was. In een nostalgische ambiance onderzoeken de heren hoe hun muziek geklonken zou hebben als zij het zo´n 60 jaar geleden zouden hebben uitgebracht.

wannebiezz-terug-poster-212x300

Ook maken ze van de gelegenheid gebruik om een aantal klassiekers van muzikale grootheden uit die tijd in een Wannebiezz jasje te steken. Van stevige Rock & Roll tot een brave Nederlandstalige evergreen en alles wat daar tussen zit…”en dat is nogal wat”. Naast een Mini Elvis optreden zijn er te gekke gastoptredens van Mr. Blue Diamond Riem de Wolff en de dames van BEM. Sjaan Valkhoff kruipt in de rol van Fiftiezz-deejay en zal met haar ‘Gouwe Ouwe’ verzameling de avond compleet maken. Dus nozems, poets je leren jacky and put on your blue suede shoes? En mokkeltjes, haal de petticoat maar alvast uit de mottenballen, want deze avond wil je natuurlijk wel in stijl beleven. Maak je niet druk om je kapsel? In onze kapsalon kan je GRATIS en voor niks een mooie kuif, suikerspin of ondeugend paardenstaartje laten stylen. Aan de minder rijk bedeelde heren hebben we ook gedacht. “Back to the Fiftiezz” wordt een feestavond zoals u hem nog niet vaak met de Wannebiezz gevierd heeft. Eén ding is zeker: het wordt ontiegelijk gezellig.

Meer informatie op: www.wannebiezz.nl/50

Bob Offenberg zingt in het Ziggo Dome

Op zaterdag 1 oktober is X-Qlusive Holland XXL daar waar het feestgedruis losbarst. Tot in de kleine uurtjes dendert de Polonaise Hollandaise door alle hoeken van de Ziggo Dome te Amsterdam. Zanger Bob Offenberg zal ook het podium betreden van het totaal uitverkochte evenement.

bob_offenberg_2016

De uit Schiedam afkomstige zanger van het Nederlandse lied zal de vocale verzorgen voor DJ Ignition. Samen met de 19 jarige Hardstyle DJ brengt Bob Offenberg een speciale remix van “Het Is Een Nacht”, de nummer 1 hit van Guus Meeuwis. Dat wordt massaal inhaken en ongeremd sfeer maken, zoals het een ware Hollander betaamt.

RTV Lokaal sportaflevering 48

Nieuwkoop – Welkom bij de achtenveertigste sportaflevering van RTV Lokaal. U kunt nu  een samenvatting zien van de voetbalwedstrijd Siveo ’46 – Nieuwkoop die afgelopen zaterdag 24 september werd gespeeld! Heel  veel kijkplezier.

 

RTV Lokaal sportaflevering 48a

Nieuwkoop – Welkom bij de achtenveertigste sportaflevering van RTV Lokaal. U kunt nu een samenvatting zien van de 7-loop, die afgelopen zondag, 25 september, in Zevenhoven plaatsvond! Heel  veel kijkplezier.

 

Klaverjassen 50 plus club

Nieuwkoop -.  Woensdagavond, 19.30 uur kunt  u kaarten  bij de 50 plus club. Elke veertien dagen kan er geklaverjast worden.

De avonden worden gehouden in de Rank en we beginnen om 19.30 uur. We spelen vooral voor de gezelligheid. Nieuw leden zijn van harte welkom.

 

Soosmiddag 50+

Nieuwkoop – U bent vanaf 13.30 uur  weer van harte welkom bij de soosmidag 50+ (kaarten en rummicub)  in  de Kaleidoscoop