Triggr Kunstweekend Ter Aar

Ter Aar – Voor het eerst in de geschiedenis van Ter Aar wordt er door !Triggr, in samenwerking met veel winkeliers en bedrijven in Ter Aar een volledige Kunstweek georganiseerd.

2017-04-27_590204813e222_Facebook_Kunstweek_1200x630

Wat is er allemaal te doen?

Exposities

Van 1 tot en met 6 juli kan je op 23 verschillende plaatsen in Ter Aar kunst bekijken. Het gebied loopt vanaf de apotheek van Ter Aar, langs !Triggr, langs het water tussen !Triggr en het museum van Ter Aar, langs de Vlinder naar de Essenlaan, over het Lindenplein, langs de Brugsping en de Hubo naar de bibliotheek. Er hangt in iedere etalage kunst. Soms staat er in de winkel, of in het bedrijf ook nog kunst tentoongesteld. Bij !Triggr aan de Vosholstraat 1 en aan de Aardamseweg 73 is er veel kunst te zien. Schilderijen, stofkunst, bronzen beelden, speksteenbeelden, foto’s, Dikke Dames schilderijen, grote schapen-aquarellen worden geëxposeerd. Kunstzinnige workshops op zaterdag 1 juli.

Artistieke vaartochten

Nieuwkoop – Natuurmonumenten neemt je graag mee op ontdekkingstocht! Tijdens de Haagse School vaartocht ontdek je de schilderachtige plekjes op de Nieuwkoopse Plassen.

Nieuwkoopse Plassen, Nieuwkoop, Zuid-Holland, Nederland, Europa

Nieuwkoopse Plassen, Nieuwkoop (foto: NM / Jan Kriek)

Bij het varen door de albums van Jac. P. Thijsse, ontdek je enkele nostalgische natuurschatten alsof deze rechtstreeks uit het boeken van Verkade komen.
Varen met schilders van de Haagse school is op vrijdag 19 mei. Als je vaart of wandelt door de Nieuwkoopse Plassen, waan je je soms in een schilderij uit de tijd van de Haagse School. Deze kunststroming ontstond tussen 1860 en 1900 en kende grootmeesters als J.H. Weissenburch, de gebroeders Jacob en Willem Maris en Willem Roelofs. Tijdens de boottocht herleven de oude tijdens van deze kunstenaars weer. Onze natuurgidsen vertellen tijdens de vaartochten over de overeenkomsten en verschillen tussen het Nederlandse landschap van vroeger en nu.
Varen door de albums van Jac. P. Thijsse, de oprichter van Natuurmonumenten, is op zondag 21 mei. Zijn rijk geïllustreerde plaatjesalbums werden een groot succes. Ze lieten de schoonheid en rijkdom van de Nederlandse natuur zien. Ook droegen de teksten van Thijsse bij aan bewustwording over de noodzaak van natuurbescherming.
Door goed beheer krijgen flora en fauna weer nieuwe kansen. Dit zorgde voor mede voor de terugkeer van de otter die decennia uit dit gebied was verdwenen.

Wie, wat, waar?

Data: 18 juni, 7 juli, en 9 september) Zondag 21 mei 14.00-16.00, Varen door de albums van Jac. P. Thijsse (ook op 8 juli en 16 september)

Kosten: Ledenprijs: € 10,00 Niet leden prijs: € 15,00

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Winnaars bij NSV’46

Noorden – Zondag 21 mei was de finaledag van de 41e Jeugdolympiade van NSV’46.

teamwinnaars

Op de website ( www.nsv46.nl ) staan alle foto’s en winnaars.

Kostas Lamprou (Wilem II) verdedigde het doel tijdens de penaltyfinale. Dit leverde de volgende uitslag op:

1. Kai-Jan Vermeij
2. Jesse de Ruiter
3. David Pietersen

Verder waren er prijzen voor:
Deelnemers penaltyfinale:
Maud Schutter, Bodhi de Waal, Joey Verkleij, Guus Schouten, Fleur Groenendijk, Jip Pietersen, Kai-Jan Vermeij, David Pietersen, Jesse de Ruiter
Teamwinnaars: (foto)
Tijs Schouten, Daniëlle Schutter, Joey Verkleij, Jordi van Tol, Roos Vink, Stan Pietersen, Kai-Jan Vermeij, Sven Groeneveld, Seb Pieterse
Algeheel winnaar: Tijs Schouten
Beste meisje: Daniëlle Schutter

Beste team: 1. FC Köln

Bekijk plannen nieuw IKC Zevenhoven

Nieuwkoop – In Zevenhoven – Noordeinde komt een Integraal Kindcentrum (IKC).

 

Tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 6 juni worden belangstellenden bijgepraat over alle actuele ontwikkelingen. Tijdens de bijeenkomst licht de gemeente de plannen toe rondom de tijdelijke huisvesting, het stedenbouwkundig plan en de (tijdelijke) verkeersafwikkeling in het Noordeinde en Zevenhoven. Iedereen is welkom op 6 juni van 19.00 – 20.30 uur in de schoollocatie : aula De Diamant, locatie Noordeinde (Sint Jansstraat 21-23)

IKC

In een integraal kindcentrum werken basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal samen aan de ontwikkeling van de kinderen.

In januari dit jaar werd besloten dat het IKC op de huidige schoollocatie in Zevenhoven komt. Samen met de IKC partners werken we aan de verdere ontwikkeling van het IKC zelf (in Zevenhoven – Noordeinde werken basisschool De Diamant, kinderopvang De Ark en kinderopvang SKL samen).

Jostiband naar Dorpsstraatfeest

Nieuwveen – Het leukste straatfeest van de regio, het Dorpsstraatfeest Nieuwveen, wordt op vrijdag 30 juni gehouden.

Expositie in Oudheidkamer geopend

Expositie in Oudheidkamer geopend (archieffoto)

Ook dit jaar is er weer genoeg te beleven voor klein en groot. De start is om 15.00 uur met een gezellige braderie met een hoop verschillende stands en heerlijke eetkramen. Vanaf 17.00uur kan iedereen op het plein genieten van optredens van plaatselijke verenigingen.

De organisatie is heel blij dat dit jaar de Jostiband in het avondprogramma staat. De Josti band is namelijk van oorsprong een Nieuwveens orkest dat in 1966 is ontstaan in de Johannes Stichting. Deze muziekformatie is het grootste orkest ter wereld met mensen met een verstandelijke beperking. Onlangs was er nog een expositie in de Oudheidkamer.

De Kwakelse band “Alice Good” staat de verdere avond op het podium.

Verenigingen

Verenigingen kunnen gratis een kraam benutten, maar dienen dan vóór 9 juni een envelop met €50 borg en daarop de  naam van de vereniging en telefoonnummer door de brievenbus bij Jos van Lammeren (Dorpsstraat 17) doen. Aan het einde van de braderie krijgt u de borg terug.

Voor het hele programma kunt u terecht op www.dorpsstraatfeest-nieuwveen.nl of op Facebook.com: Dorpsstraatfeest Nieuwveen.

Openluchtdienst Woerdense Verlaat

Woerdense Verlaat – Op het kerkplein voor de Schutse wordt op maandag 5 juni (2e Pinksterdag) een open lucht dienst gehouden.

openluchtdinst

Archieffoto van Openluchtdienst in eerdere jaren

De muziek wordt verzorgd door de band Relion van Ivan Verkerk. De muziek die Relion maakt komt voort uit een passie voor Jezus Christus.

Gerrit de Haan komt vertellen over het thema “Heilige Geest zweverig?” De dienst begint om 10.00 uur en bij minder goed weer zal de dienst WEL doorgaan maar dan in het kerkgebouw.

Bezoekers zijn welkom, wat eerder mag ook, want de band is al aanwezig. Voor de kinderen is er na afloop een verrassing. Na de dienst is er zoals vanouds ook koffie/thee en limonade en wat lekkers.

Collecte

Tijdens de dienst zal er gecollecteerd worden voor ons zendingsjaarproject voor Rik en Caroline Mager in Rwanda

Vanuit de Protestantse Gemeente Zevenhoven en de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat zijn Rik en Caroline uitgezonden naar Kamembe, een plaats in het zuidwesten van Rwanda, om hun theologische en orthopedagogische kennis en ervaring in te zetten voor het Koninkrijk van God.

Dit doen zij samen met de Anglicaanse kerk in het bisdom Cyangugu.

Zie voor meer info: https://www.gzb.nl/zendingswerkers/rik-en-caroline-mager/home?user_id=1019243

Muziekfestijn was echt festijn

Aarlanderveen – Muziekvereniging Eensgezind presenteerde zaterdag 20 mei de hele vereniging: leerling of docent, jong of oud, beginneling of ervaren muzikant, iedereen kreeg de kans om in de uitverkochte zaal van de Kaleidoskoop van zich te laten horen.

????????????????????????????????????

Elke docent kon samen met de leerlingen een eigen invulling geven aan dit optreden, maar de leerlingen kregen ook de kans om zelf muziek of een muziekmaatje te kiezen. Zo ontstonden spontaan verrassende muziekkeuzes en instrumentcombinaties!

De opening van avond werd op spectaculaire wijze verzorgd door de slagwerkleerlingen van docent Patrick Streng. De vernieuwde opzet was luid en duidelijk: het Muziekfestijn was begonnen! Het was een afwisselend programma met optredens van dwarsfluit, klarinet, koperblaasinstrumenten en piano. De muziekkeuze was van Happy Birthday op de piano tot een joods klezmer duet voor klarinet, afgewisseld met slagwerk op moderne muziek zoals Guns and Roses. Voor de pauze speelde het orkest Pirates of the Caribbean en het bekende Take me to Church met zanger Walter van Koert.

Na de pauze was het saxofoonkwintet met docent Nick Hoogland als eerste aan de beurt. Deze keer was gekozen voor twee klassieke muziekstukken. Dat djembe en blaasinstrumenten goed samen gaan, lieten de klainetten en dwarsfluiten horen. De harmonie sloot het Muziekfestijn af met Elvis, en Frank Sinatra, natuurlijk met zang van Walter. Bij een zo’n geslaagde muziekavond mag uiteraard een grande finale niet ontbreken. Dat het swingende slotnummer Rock Out een goede keuze was, was aan het applaus te merken!

Kus me… vraagt Bob Offenberg

De single ‘Kus Me’ is de voorloper van het album die op 26 mei zal verschijnen. De Nederlandse tekst van deze single is geschreven door Tom Peters van de platenmaatschappij van Bob Offenberg.

bob_offeneberg_kusme
‘Mijn Trots’ is de titel van het debuutalbum van Bob Offenberg, de 21 jarige sympathieke zanger uit Schiedam. Op dit album 16 afwisselende liedjes waaronder de eerder verschenen singles ‘Toen Ik Jou Zag’, ‘Net Als In M’n Droom’ en de meezinger ‘Je Bent Te Gek’.

De productie van het album was in handen van Laurens van Wessel. De speciale steun bij de productie van het album, onder andere een aantal teksten, zijn afkomstig van niemand minder dan Frans Bauer. Bob mag terecht zijn debuutalbum ‘Mijn Trots’ noemen, het is een fantastisch album geworden van één van Nederlands nieuwe talenten.

Zanger Bob Offenberg boeken via Artiestenbureau BekendeArtiesten.nl | 078-6737733.

Kompas derde in wedstrijd knikkerbaan

Regio – Leerlingen van de Toermalijn uit Uithoorn hebben de spectaculairste knikkerbaan gebouwd en daarmee de 2e Knikkerbaanwedstrijd gewonnen. De tweede prijs is binnengehaald door de Paulusschool in Abcoude en de derde door Het Kompas in Ter Aar.

dav

Kompasschool uit Ter Aar werd derde

Twaalf basisscholen uit Uithoorn, Nieuwkoop en De Ronde Venen deden mee aan de wedstrijd van TechNet Amstel & Venen om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek.

Woensdagochtend 17 mei gingen vier scholieren van scholengemeenschap Thamen uit Uithoorn op pad om de knikkerbanen in Uithoorn, Nieuwkoop en De Ronde Venen te beoordelen. Zij waren verrast over de creativiteit van de kinderen en de mooie knikkerbanen met loopings, geluiden, liften en andere geavanceerde toepassingen. Over de knikkerbaan van de Sint Jozefschool in Vinkeveen stelt jurylid Bart (14) ,,Ze hebben zowel de voorzijde als de achterzijde van het bord gebruikt om de knikkerbaan aan te bevestigen. Dat is heel slim omdat de knikker dan een langere weg heeft af te leggen. Daarbij is het heel mooi dat ieder kind een aandeel heeft gehad in het proces. Dat willen we met deze competitie ook stimuleren.’’

De winnende scholen krijgen een Techniek Xperience voor de hele klas; een bedrijfsbezoek bij een technisch bedrijf in de regio, waar ze van alles gaan beleven. Ook hebben de drie scholen materialen gewonnen voor technieklessen op school.

De knikkerbaanwedstrijd is een van de activiteiten die TechNet Amstel & Venen organiseert om kinderen te laten zien en ervaren hoe boeiend techniek is. Op 7, 8 en 9 november 2017 zijn de basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 en brugklassers weer van harte welkom op de Techniek Driedaagse. Scholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn kunnen zich daar nu al voor inschrijven via www.technetamstelenvenen.nl

Maak Nieuwkoop oranje

Nieuwkoop doet mee aan Code Oranje. Wie dat wil mag er over meepraten.

gemeente-nieuwkoop

Onder deze naam heeft vorig jaar een groep burgemeesters, wethouders, raadsleden, actieve burgers, wetenschappers en ondernemers een initiatief gelanceerd voor verandering van de politieke democratie, waaronder ook burgemeester Frans Buijserd.

De naam Code Oranje wijst op de urgentie om de huidige democratie te vernieuwen. Actieve burgers hebben de behoefte om meer invloed uit te kunnen oefenen op gemeentelijk beleid. Het gaat tenslotte om hun leefomgeving.

Om dat verder te bereiken, werkt de groep aan een nationale veranderagenda. Deze agenda bestaat onder meer uit een landelijk burgerakkoord, een oproep tot experimenteerwetgeving aan het kabinet en een innovatieve voorhoede van gemeenten.

Kom ook aan tafel

Nieuwkoop doet mee als voorhoede gemeente en wil de komende periode gaan experimenteren met nieuwe vormen. Ondertussen is men gestart met de tafel van tien. Aan deze tafel zitten inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren. Met elkaar zijn ze op zoek naar nieuwe vormen van democratie. Denk daarbij aan wijkbegrotingen, burgerjury’s, burgerraadsleden en gemeenteconventies. Om de tafel uit te breiden is men op zoek naar enkele inwoners die de komende periode mee willen denken over nieuwe vormen, waarbij inwoners meer invloed en zeggenschap hebben en zij hun kennis en kunde beter in kunnen zetten voor de samenleving. Twee inwoners die al aan tafel zitten, zijn Anneke Zantboer en Theo Agterof. Anneke: “Door in deze werkgroep mee te doen kan ik mijn ‘mopperen’ op de besluitvorming omzetten in ‘opperen’ hoe nog betere besluiten kunnen worden genomen”. Theo: “Ik zat vorig jaar met kromme tenen (van ergernis) tijdens een raadsvergadering. Kan dat niet anders, vroeg ik me af. In deze werkgroep kan ik mijn ideeën delen over hoe het in mijn ogen echt anders kan”.

Wilt u ook meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Edzard van Holthe (griffier) of Ellen Bakker (teamleider communicatie) via info@nieuwkoop.nl of via 14 0172.