Excuus Zevenhoven on Wheels

“DIT MAKEN WE HOPELIJK NOOIT MEER MEE!” De organisatie van Zevenhoven On Wheels maakt op Facebook een verontschuldiging voor de afgelasting van het evenement.

zowhels nat

Voor het eerst in haar 11 jarig bestaan werden 16 en 17 september alle wedstrijden van auto- en motorcross afgelast, ondanks het harde werken van de vele vrijwilligers en de extra maatregelen om het water weg te krijgen. Het rennerskwartier, parkeerterrein en het evenementen terrein was niet toegankelijk te krijgen voor rijders en/of publiek.

“Pure onmacht en hopelijk maken we dat nooit meer mee! Het terrein is weer grotendeels leeg maar de teleurstelling blijft.”

De feestavond was het enige wat men de liefhebbers van een cross nog kon bieden. En zelfs daarvoor moest alles op alles gezet worden.

De organisatie bedankt iedereen voor zijn of haar inzet en steunbetuigingen en voelt zich gesterkt om met elkaar weer verder te gaan en er volgend jaar weer vol voor te gaan.

De meeste reacties op deze Facebook boodschap zijn positief en begripvol. Met name over de gezellige feestavond.  Een enkeling vraagt zich af of het inschrijfgeld blijft staan tot volgend jaar en/of er dan misschien een korting komt.

TechLab2.0

We gaan weer in het TechLab aan de slag! Onder begeleiding van een technische docent ga je een Solar voertuig maken, óf een LED bal. Je kunt bij het opgeven meteen je keuze maken. Meer informatie: http://www.triggr.nu/agenda/techlab20/ Kosten: € 17,50

Koffieconcert in Studio Oosterman

Aarlanderveen – In Studio Oosterman is op zondag 24 september een koffieconcert met blaasorkest en marimba’s.

muziek-uit-t-hart

Het fanfareorkest van Door Samenwerking Sterk uit Aarlanderveen treedt op 24 september op in Studio Oosterman in Aarlanderveen. Het koffieconcert wordt georganiseerd door stichting Muziek uit ’t Hart.

Het fanfareorkest van DSS neemt op 12 november deel aan een muziekconcours in Enschede in de concertdivisie. Het volledige programma zal voor het eerst worden uitgevoerd tijdens dit koffieconcert. Het repertoire bestaat uit werken uit het originele blaasmuziek- en het klassieke repertoire. Na de pauze zullen de broers David en Felix Kuijken een aantal duetten ten gehore brengen op twee marimba’s.

Het belooft een prachtige middag te worden, het koffieconcert begint om 12.00 uur in Studio Oosterman aan het Noordeinde 62 te Aarlanderveen. De toegang is gratis.

Meer informatie over de organiserende stichting Muziek uit ’t Hart is te vinden op www.muziekuithethart.nl

Oriënterende raad over jongerenwerk

Nieuwkoop – De gemeenteraad van Nieuwkoop wil zich op donderdag 21 september via een oriënterende bijeenkomst laten informeren over jongerenwerk in de gemeente.

Gemeente NKP logo
Vragen die er leven bij de gemeenteraad
– Wat doen de verschillende organisaties en vrijwilligers?
– Wat vinden zij en jongeren zelf belangrijk voor de toekomst van het jongerenwerk?
– Hoe kijken ze naar elkaar en hoe gaat de onderlinge samenwerking (met professionals en met vrijwilligers)?
– Wat verwachten ze van de gemeente?

Voor deze avond zijn uitgenodigd de diverse organisaties uit het jongerenwerk. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Wilt u zich a.u.b. wel vooraf aanmelden bij de griffie. U kunt dit doen via de mail (griffier@nieuwkoop.nl) ; vermeld daarbij uw naam en het aantal personen waarmee u komt. U kunt ook bellen via 0172-521308.
Datum en plaats
Deze bijeenkomst is op donderdag 21 september 2017 om 20.00 uur in de raadszaal in Nieuwveen.
Oriënterende bijeenkomst
‘Oriënterende bijeenkomst’ van de raad is een overkoepelende naam voor ronde tafelgesprekken, kernbezoeken, thema avonden en dergelijke. Al deze bijeenkomsten zijn bedoeld om met belanghebbenden informeel van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld uitgangspunten van beleid of het maken van een goede analyse van een bepaald probleem.

Federatieweek van de Clara en Franciscus federatie

Kaag en Braassem/ Nieuwkoop – De jaarlijkse Federatieweek van de Clara en Franciscus federatie vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 8 oktober en staat in het teken van meedoen. De werkgroep organiseert de hele week activiteiten voor alle parochianen.

De federatie is in 2011 opgericht en bestaat uit de parochiekernen Aarlanderveen en alle kernen in de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Met het doel om zoveel mogelijk verbinding te creëren tussen de parochianen van deze kernen vindt jaarlijks de federatieweek plaats.

Jongeren trappen eerder af

De actieve jongerenwerkgroepen van de federatie trappen een weekje eerder af met een barbecue in Aarlanderveen. Rondom de barbecue wordt er gesproken aan de hand van het thema ‘Coming home: wanneer voel jij je thuis?’. De tieners (10-15 jaar) van Rock Solid starten de middag om 14.00 uur, de jongeren (16-30 jaar) sluiten aan vanaf 19.00 uur.

Openingsviering met jubileum pastor Hoogenbosch

De Federatieweek wordt op zondag 1 oktober officieel geopend tijdens de viering in de H. Adrianuskerk in Langeraar. Het thema van de viering is ‘De wegen van God’. Wat is jouw weg, welke richting ga je uit? Wat zijn de wegen van God, welke richting wijst Hij? En lopen deze wegen parallel daaraan of eerder dwars erop? Het koor Lords Voice ondersteunt de viering en er wordt voorgegaan door pastoor Glas, diaken van Aarle en pastor Hoogenbosch. Voor haar is het een bijzondere viering: zij viert hierin haar 25-jarig jubileum.

De viering start om 10.00 uur. Na de viering is er gelegenheid om pastor Hoogenbosch te feliciteren in zaal Parola tegenover de kerk.

Vrijwilligersavond

De federatie draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Ieder jaar wordt er tijdens de federatieweek een groep vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn de vrijwilligers van de pastorietuinen en begraafplaatsen aan de beurt. Zij hebben een uitnodiging ontvangen voor een bierproeverij in Roelofarendsveen op donderdag 5 oktober.

Symposium: Voltooid leven: zegen of vloek?

Voltooid leven is een actuele term geworden die de laatste tijd veel in de media naar voren komt. Hoe gaan wij om met deze ontwikkelingen? Tijdens het symposium op vrijdag 6 oktober zullen de sprekers Ds. Tjaard Barnard (remonstrants theoloog en predikant) en Dr. Huub Flohr (RK moraaltheoloog en pastoor) hun licht laten schijnen over dit onderwerp. Tussendoor is er muziek door het koor Faith en zijn er gezamenlijke gesprekken. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten met een hapje en een drankje.

Het symposium vindt plaats in de Petruskerk in Roelofarendsveen en start om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

Musical Esther

In één dag een musical instuderen én uitvoeren: dat doen de basisschoolleerlingen uit de hele federatie op zaterdag 7 oktober. De kinderen worden begeleid door professionals op het gebied van theater. Overdag repeteren zij hun teksten, hun dans en zang en wordt er geknutseld. ’s Avonds om 19.00 uur begint de voorstelling in de H. Adrianuskerk in Langeraar. Entree: € 2,- per persoon, € 5,- per gezin.

Slotviering ‘De wijngaard van God’

De federatieweek wordt in stijl afgesloten met een viering in de Petruskerk in Roelofarendsveen op zondag 8 oktober om 10.30 uur. De viering staat in teken van de oogstmaand oktober. Als Gods kinderen zijn we werkers in de wijngaard van God. Welke oogst kunnen we Hem aanbieden? De muzikale ondersteuning tijdens de viering is in handen van het koor Cadans.

De viering wordt rechtstreeks uitgezonden door de KRO/NCRV.

Tot slot: tocht langs de orgels van de Franciscusparochie

Na de viering in de Petruskerk in Roelofarendsveen staat er een mooie tocht gepland langs de orgels van de Franciscus parochie. De tocht in uitstekend geschikt om per fiets af te leggen, maar bij slecht weer of wanneer de tocht voor u wat ver is, kunt u natuurlijk ook de auto pakken. De orgels die worden bezocht zijn niet alleen de moeite waard om naar te luisteren, er wordt ook nog iets verteld over de orgels. Neem uw lunchpakket mee, de koffie staat klaar in de te bezoeken kerken.

Aanmelden kan via borstoudshoorn@hetnet.nl of tel. (071) 501 23 42.

De Kale Kenners pakken de draad weer op

Ter Aar – Nog drie dagen en dan is het weer zo ver: De Kale Kenners staan aan de startstreep van hun tweede seizoen!

Servinus

Om precies te zijn op vrijdag 22 september, daags vóór de competitie beginnen zij vanaf 19.00 uur aan hun programmareeks. De heren hebben het zomerreces vooral gebruikt om te inventariseren hoe de regionale voetbalclubs er voor staan en zijn achter de schermen druk bezig geweest om het seizoen te gaan invullen voor hun uitzendingen.

Met name onze enige niet-kale heeft veel redactiewerk verricht en is nog altijd druk doende met aansprekende gasten uit de meest uiteenlopende sporten. Één gast kunnen we voor de eerste uitzending al verklappen en dat is de uit Langeraar afkomstige voetbaltrainer Anthony Servinus (foto). Deze trainer promoveerde vorig seizoen met CSW naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Zij speelden overigens in dezelfde klasse als TAVV, dat ook de nacompetitie wist te halen maar het dus niet redde.

In het tweede uur zoals gebruikelijk een andere sport dan voetbal. We hopen nog een beetje op een Indian Summer en dé sport bij uitstek in de zomer om te beoefenen is natuurlijk watersport. De voorzitter van Watersportvereniging Langeraar komt de heren tekst en uitleg geven over de vele facetten van deze sport waarin we als kleine natie mondiaal gezien buitengewoon succesvol in zijn gebleken. Kortom: Veel te bespreken aan tafel met onze gasten op RTV Hollands Midden.

Deze zender is te vinden op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, digitaal via kanaal 1918 of via kanaal 43 voor Ziggo abonnees. Uiteraard is alles ook te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl

Laatste concert in Muziektent

Nieuwkoop – Het laatste zondagmiddag concert van dit zomerseizoen is op zondagmiddag 24 september in de Muziektent op het Regthuysplein. Maar er is meer aan de hand.

Out_of_the_Blue

De Muziektent is het live-muziekpodium tijdens het eerste Foodtruckfestival dat door de Stichting Muziektent in samenwerking met Happy Duck wordt georganiseerd.

De Nieuwkoopse Rock& Bluesband Out of the Blue (foto) geeft van 15.00 – 17.00 uur een spetterend optreden, gevolgd door een optreden van een Engelse rockformatie van 17.30 – 19.00 uur. Genieten dus van livemuziek en onderwijl genieten van de lekkere happen uit de foodtrucks.

Een bijzondere afsluiting dus van het Muziektent-seizoen.

Nominaties Buma NL Awards 2017

Zo’n 25 Nederlandse bands en artiesten, verdeeld over 11 categorieën, hebben vandaag een nominatie ontvangen voor de Buma NL Awards, de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur. Deze vakprijzen worden 2 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht uitgereikt tijdens Buma NL, het grootste evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek.

bumanl

André Hazes is met vier nominaties het best vertegenwoordigd, op de voet gevolgd door rapper Boef en levensliedzanger John West met elk drie nominaties.
De Buma NL Awards worden dit jaar voor de achtste keer uitgereikt door Buma Cultuur, de stichting die zich bezighoudt met ondersteuning en promotie van Nederlandse muziek.
Buma Cultuur wil dit jaar meer dan ooit het complete palet aan Nederlandse muziek eren, met aparte prijzen voor alternatieve en ‘urban’ muziek. Tijdens Buma NL worden in het Utrechtse TivoliVredenburg op 2 oktober nóg vier awards uitgereikt: de Lifetime Achievement Award, de Buma Hollandse Meesters Award, de Ticketmaster Award en de Sena Performers Award.
Nominaties BUMA NL Awards

Meest Succesvolle Album – Populair
1. De Dijk – Groef
2. Bløf – Aan
3. Vreemde Kostgangers – Vreemde Kostgangers

Meest Succesvolle Album – Hollands
1. Ancora – Door Weer en Wind
2. Frans Bauer – Geluk, Hoop & Liefde
3. André Hazes – Wijzer

Meest Succesvolle Album – Urban
1. Boef – Slaaptekort
2. Broederliefde – Hard Work Pays Off 2
3. Frenna – Geen Oog Dichtgedaan

Meest Succesvolle Album – Alternatief
1. Spinvis – Trein Vuur Dageraad
2. Daniël Lohues – Moi
3. Eefje de Visser – Nachtlicht

Meest Succesvolle Single – Populair
1. Guus Meeuwis – Kus van Mij
2. Ali B ft. Diggy Dex – Ik Huil Alleen Bij Jou
3. Marco Borsato & Matt Simons – Breng Me Naar Het Water

Meest Succesvolle Single – Hollands
1. Henk Dissel – Bijna
2. Jeffrey Kuipers – Wat je zegt
3. André Hazes – Ik Haal Alles Uit Het Leven

Meest Succesvolle Single – Urban
1. Boef – Habiba
2. Frenna ft. Jonna Fraser & Emms – My Love
3. Ronnie Flex ft. Frenna – Energie

Meest gedraaid in de Nederlandse Horeca – Urban (Xenox Music Media Award)
1. Lil Kleine ft. Boef – Krantenwijk
2. Ronnie Flex ft. Frenna – Energie
3. Boef – Habiba

Meest gedraaid in de Nederlandse Horeca (Xenox Music Media Award)
1. John West – Wit Zwart
2. André Hazes – Wie Kan Mij Vertellen
3. John de Bever – Daar In Dat Kleine Café Aan De Haven

Meest gestreamde track (HitsNL Award)
1. Frank van Etten – Ik Sta In Lichterlaaie
2. André Hazes – Ik Haal Alles Uit Het Leven
3. John West – Wit Zwart

Grootste Feesthit
1. Stef Ekkel & René Karst – Liever Te Dik In De Kist
2. John West ft. Lange Frans – Lekkerding
3. John de Bever – Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht

Over Buma NL
Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Buma NL is een eendaags evenement dat met panels, discussies, masterclasses en showcases het professionele middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziek.
Mediapartners Buma NL: Sterren.nl, RADIONL, VBRO Radio, MENT TV, 100%NL en RTV Utrecht.
Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers.

Voorlichting over dementie

Regio – In het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis van Woerden is 23 september van 10.00 tot 13.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst over dementie.

zuwe hofpoort

De bijeenkomst vindt plaats in de Grote Zaal van het ziekenhuis en heeft als thema ‘Wie je was, wie je bent. Op weg naar een dementievriendelijke samenleving’.

Tijdens de bijeenkomst vertelt neuroloog Alie Schuitemaker van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis over de Geheugenpoli en de samenwerking met het St. Antonius Ziekenhuis. Saskia de Jonge (coördinator Samen Dementievriendelijk) geeft een lezing over de dementievriendelijke samenleving. Anita Vlug (patiëntenvoorlichting) spreekt met een mantelzorger en Nel Niessen (coördinator Alzheimer Café regio Woerden) vertelt over het twintigjarig bestaan van de Alzheimer Cafés en het belang daarvan. Tussendoor is er muziek met Edward Tuheteru, zijn er filmpjes en is er een informatiemarkt.

De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.zuwehofpoort.nl of T 0348 42 74 46. Er kunnen maximaal 100 mensen deelnemen. De zaal is open vanaf 09.30 uur.

Klankschalenconcert in Ter Aar

Ja hij is er weer! Een klankschalenconcert / klankreis in Ter Aar Vrijdag 27 oktober 19.30 Laat je meevoeren door de klanken tijdens deze reis. Na een drukke werkweek, of een volle week voor de boeg, is een klankreis heerlijk ontspannend. Gedurende een klankreis worden alle zintuigen geprikkeld. De instrumenten bevorderen de ontspanning en geven het verhaal kleur. Een klankreis heeft als doel om op ontspannen wijze inzicht te vergroten. Voorafgaand aan de klankreis wordt er een korte uitleg gegeven. Liggend op de mat ontvang je de klankhealing die tot in de diepere lagen van het bewustzijn werkt. Na de klankreis nemen we de tijd om de ervaringen en inzichten te delen. Ticket bestellen: http://www.triggr.nu/agenda/klankreis/2017-10-27/