Gratis energiescan ondernemers

Nieuwkoop – De gemeente biedt ondernemers een gratis energiescan aan.

gemeente-nieuwkoop

MKB’s: horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen, glastuinbouwbedrijven, enzovoort komen in aanmerking. Als ondernemer  bent u continu bezig met kostenbesparing. Op uw energierekening valt óók te besparen.  Maar hoe doet u dat? Waar liggen voor u de kansen en hoe pakt u dat aan? De gemeente helpt graag mee.

Wat is een energiescan?

Bij een energiescan komt een gecertificeerd bedrijf bij uw bedrijf langs en brengt de huidige energiesituatie in kaart. Zo krijgt u inzicht in het huidige energieverbruik, energiestromen en het energielabel. Hierna ontvangt u een advies op maat waarin onder andere staat; hoe u uw huidige technische installaties kunnen optimaliseren, welke relevante maatregelen u kunt nemen en wat de terugverdientijd daarvan is. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar.

Aanmelden

MKB bedrijven die energie willen besparen en in aanmerking willen komen voor een gratis energiescan, kunnen zich aanmelden via www.odwh.nl/mkb.